Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakkari ve Konya'da yaşanan talihsiz köpek saldırılarının ardından sokak hayvanlarıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Bakan Tunç, bu tür olayların ardından belediyeler ve il özel idarelerinin, sahipsiz hayvanların kontrol altına alınması ve barınakların etkin bir şekilde işletilmesinin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.
Bakan Tunç, "Hakkâri Yüksekova ve Konya Karatay’da yaşanan bu olaylar, sahipsiz hayvan sorununun ertelenemez bir mesele olduğunu bir kez daha gösterdi. Başta çocuklarımız olmak üzere vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyden önce gelmektedir," dedi. Tunç, olaylarla ilgili olarak adli ve idari soruşturmaların başlatıldığını, görevini ihmal edenler hakkında gerekli hukuki ve cezai işlemlerin uygulanacağını belirtti.
Tunç, sokak hayvanlarının güvenli bir şekilde kontrol altına alınması gerektiğini ve kamu düzenini tehdit eden ihmallere göz yumulmayacağını ifade etti. Soruşturma kapsamında Hakkari, Konya ve Erzurum illerinde yetkililer hakkında işlem başlatılacağı açıklandı.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Kesikbaş’ın ekonomik krize çözüm önerisinin odağında tarım var!
Tarkan Demir
Ataç sert çıktı
Kerem Akyıl
Her şeye rağmen Eskişehirspor!
Kaan Özcan
Bu korkunç tabloyu kimse konuşmuyor!
Ümit Polatbaş
Eskişehir’in ihtiyacı vardı
Seval Erci
Eskişehir'in komşusunda öyle bir miras var ki...
Funda Morgül
Bornova Afyonspor’dan daha zor rakip
Ahmet D. Canoruç
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy
