Yurt dışına kargo ile maske gönderilebilir mi?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yurt dışına kargo ile maske gönderilebilir mi?
A
a

Koronavirüs dünyanın gündemine oturduğundan bu yana, tüm dünyada en çok ihtiyaç duyulan tıbbi ekipman hiç şüphesiz ki cerrahi maskeler... Peki Türkiye'den yurt dışına maske gönderilebilir mi?

Sütiş Eskişehir
Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında en çok talep edilen tıbbi malzeme, 7'sinden 70'ine herkesin kullanması gereken cerrahi maskeler. Türkiye'de de bu maskelerin üretimi aralıksız sürüyor. Peki Türkiye'de üretilen bu maskeler yurt dışı kargo ile gönderilebilir mi?

Yurt dışına kargo ile maske gönderimi
Yurtdışına kargo ile maske gönderimi yapılamaz
Covid-19 salgını ile artan maske talebinin karşılanamaması üzerine Ticaret Bakanlığı her türlü koruyucu ve cerrahi maske, önlük, gözlük, tulum ve tıbbi eldiven ihracatını ön izne bağlı mallar listesine ekledi.
Resmi Gazete de yer alan tebliğ ile; gaz, toz ve radyoaktif filtreli koruyucu maske, tulum, sıvı geçirmez koruyucu önlük, koruyucu gözlük, tıbbı ve cerrahi maske ile tıbbi steril eldiven ihracatı, ihracı ön izne bağlı mallar listesine dahil edildi.
Böylece, coronavirüs salgını sebebiyle Türkiye'de koruyucu maskelere ihtiyaç duyulacak olduğu için bunların ihracatı ön izne bağlandı. İzni olmayanlar bu malları yurt dışına satamayacak ve çıkışını sağlayamayacak. 
Ayrıca bu ürünlerin şahıs veya firma olarak kargolar ile numune olarak veya ihtiyaç doğrultusunda gönderimi de durdurulmuştur.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi