Türkiye'nin en zenginleri belli oldu! İşte Türkiye’nin en zengin 10 ismi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye'nin en zenginleri belli oldu! İşte Türkiye’nin en zengin 10 ismi
A
a

Forbes, Türkiye'nin en zengin 10 kişisini açıkladı ve liste oldukça etkileyici! Forbes 500'ün her yıl yayınladığı "En Zengin 100 Türk Listesi" açıklandı ve artık ülkenin en zenginlerinin kimler olduğunu biliyoruz. İşte Türkiye'nin en zengin 10 ismi...

Sütiş Eskişehir
Forbes geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en zenginlerini açıklayarak ülkenin en varlıklı ilk 10 ismini ortaya çıkardı. Her yıl açıklanan Forbes 500 "İlk 100 Türk" listesi, Türkiye'nin en varlıklı insanlarını gözler önüne serdi. Liste, ülkenin en tanınmış ve başarılı iş insanlarından bazılarının mali durumları hakkında fikir verdi.

Listenin zirvesinde 5,2 milyar dolarlık net servetiyle Murat Ülker yer aldı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Ülker'in serveti yıllar içinde katlanarak artmış ve kendisini Türkiye'nin en zengin insanı yapmıştır. Hemen arkasından 3,2 milyar dolarlık net servetiyle Semahat Sevim Arsel geliyor. Arsel, enerji, finans ve otomotiv de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren Koç Holding'in en büyük hissedarıdır.

Beşinci sırada ise 2,8 milyar dolarlık net servetiyle Koç Holding'in sahibi Mustafa Rahmi Koç yer aldı. Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding, enerji, otomotiv ve bankacılık gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Merhum Mustafa Vehbi Kıraç'ın eşi İpek Kıraç, 2,4 milyar dolarlık net servetiyle dördüncü sırada yer aldı. İpek Kıraç, ağırlıklı olarak enerji ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Kıraça Holding'in en büyük hissedarıdır.

İlk 10 listesinde ayrıca 2,1 milyar dolarlık net servetiyle konaklama, medya ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren Doğuş Grubu'nun sahibi Ferit Şahenk gibi isimler de yer aldı. Listede ayrıca 2 milyar dolarlık servetiyle Fiba Holding'in kurucusu Hüsnü Özyeğin de yer aldı. Özyeğin'in bankacılık, emlak ve telekomünikasyon gibi çeşitli sektörlerde çıkarları bulunuyor.

Sonuç olarak, Forbes 500 listesi Türkiye'de var olan önemli zenginliği vurgulamakta ve ülkenin en başarılı iş insanlarını ortaya koymaktadır. Bu kişiler çeşitli sektörlerde başarılı işletmeler kurmuş ve sürdürmüş, Türkiye'nin ekonomik büyüme ve kalkınmasına katkıda bulunmuşlardır.

İşte Türkiyenin En Zengin 10 İsmi

1. Murat Ülker (5.2 milyar dolar)
2. Semahat Sevim Arsel (3.2 milyar dolar)
3. İpek Kıraç (3.1 milyar dolar)
4. İbrahim Erdemoğlu (3 milyar dolar)
5. Mustafa Rahmi Koç (2.8 milyar dolar)
6. Ali Erdemoğlu (2.6 milyar dolar)
7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)
8. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)
9. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)
10. Nihat Özdemir (2.2 milyar dolar)


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi