Yunus Emre için yürüdüler

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yunus Emre için yürüdüler
A
a

Eskişehir Valiliği ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası nedeniyle yürüyüş düzenlendi

Sütiş Eskişehir
Adalar mevkiinde bir araya gelen öğrenciler ve kamu görevlileri mehter eşliğinde Vilayet Meydanına yürüdü.  Vilayet Meydanı önünde mehter takımı Yunus Emre için kısa bir konser verdi. Haftayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Yardımcısı Aslan Avşar, “Eskişehir’imizin en önde gelen değerlerinden birisi Yunus Emre. Artık sınırları ilimizi, ülkemizi aşıp dünyaya mal olmuş bir şahsiyet. Biz mümkün olduğu kadar gündemde tutmak adına çaba sarf etmeye çalışıyoruz. Belli bir güne ve haftaya değil, her güne yaymaya çalışıyoruz. Bugün yaşadığımız dünya buhran içinde. En çok ihtiyacımız olan Yunus Emre’nin barış ve sevgi felsefesi” dedi.

HEPİMİZE ÖRNEK
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şennur Azade, “İnsan sevgisi Allah aşkıyla yanan Yunus Emre’miz bugün hepimize örnek olmalı. İnsan sevgisiyle özellikle hoşgörüyle. Bunun için bu büyük değerimizi Eskişehir’imiz adına Kültür Turizm Müdürlüğü olarak programı hazırladık. Umarım gençlerimize, çocuklarımıza Yunus Emre’nin felsefesini, Yunus Emre sevgisini hoşgörüyü iletmeye muvaffak oluruz” diye konuştu.
Kortej sonrasında Yunus Emre’nin kitaplarının da yer aldığı ‘Yunus Emre ile okuyoruz’ sahaf çadırı açıldı.

ESRA ÜNLÜ
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi