Yerli tank motoru üretimine talibiz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yerli tank motoru üretimine talibiz
A
a

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Altay Ana Muharebe Tankı'nın motorunun Eskişehir'de üretilmesine talip olduklarını bildirdi.

Sütiş Eskişehir

Güler, yazılı açıklamasında, tecrübesi ve sanayi potansiyeliyle Eskişehir'in milli tank projesi Altay Ana Muharebe Tankı'nın yerli motorunun üretimi için yeterli potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Eskişehir'in ilklerin şehri olduğunu hatırlatan Güler, "İlk yerli lokomotifi üreten ve ilk yerli otomobili yapan Eskişehir'in, Altay Ana Muharebe Tankı'nın yerli motorunu da üretebilecek güçtedir. Türkiye, Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ (TÜLOMSAŞ) ve TUSAŞ Motor Sanayi AŞ (TEI) iş birliğinde yerli motorunu imal edilebilir. Bunun için Eskişehir her türlü altyapı ve teknik donanıma sahip." değerlendirmesinde bulundu.

Güler, Eskişehir'in sanayi kültürünün yüz yıl öncesine kadar gittiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün uçak motoru üretiminde Eskişehir, 300 milyon doları aşan ihracatı ile öncü konumdadır. Havacılık şirketlerimiz dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinin partneri durumundadır. Yine lokomotif motoru üretiminde TÜLOMSAŞ'ın tecrübesi ve dünyanın önde gelen firmalarıyla iş birliği ortadadır. Türkiye yerli üretim tankını yapacaksa bunun motorunu üretecek şehir Eskişehirolmalıdır. Yüzlerce mühendis ve teknik elemanı bünyesinde çalıştıran bu kurumlarımız yeterli teknik altyapıya sahiptir. Bütün bunlardan hareketle Eskişehir, yerli üretim tankın motorunu üretmek için taliptir. Yeter ki devlet büyüklerimiz Eskişehir'e güvensin. Eskişehir, yerli üretim tank motorunu da başarıyla üretecektir."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi