Yeni Nesil Apple CarPlay Geliyor, İşte Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Yeni Nesil Apple CarPlay Geliyor, İşte Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!
A
a

İşte yeni Apple CarPlay hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntılar ve yeni nesil Apple CarPlay'in geliş zamanı!

Sütiş Eskişehir
Apple CarPlay, sürüş sırasında akıllı telefonlarımızı kullanma şeklimizde devrim yarattı. Aracımızın bilgi-eğlence sistemiyle sorunsuz bir şekilde entegre olarak, gözlerimizi yoldan ayırmadan favori uygulamalarımıza, müziğimize ve kişilerimize erişebiliyoruz. Apple CarPlay birçok araç sahibi için olmazsa olmaz bir özellik haline geldi ve şimdi Apple yeni nesil CarPlay'i tanıtıyor. Bu yazıda, yeni Apple CarPlay hakkında bilmeniz gereken tüm ayrıntıları ele alacağız.

Apple CarPlay Nedir?

Apple CarPlay, sürücülerin iPhone'larını sürüş sırasında dikkatlerini yoldan ayırmadan kullanmalarını sağlayan bir sistemdir. Sürücüler iPhone'larını otomobillerinin bilgi-eğlence sistemiyle eşleştirerek, otomobilin dokunmatik ekranı veya sesli komutlar aracılığıyla en sevdikleri uygulamalara, müziklere ve kişilere erişebilirler. Apple CarPlay, Spotify ve Apple Music gibi müzik akışı uygulamaları, WhatsApp ve iMessage gibi mesajlaşma uygulamaları ve Apple Maps ve Google Maps gibi navigasyon uygulamaları da dahil olmak üzere çeşitli uygulamaları destekliyor.

Apple CarPlay Özellikleri

Yeni nesil Apple CarPlay, mevcut özelliklerde iyileştirmelerin yanı sıra yeni özellikler de içerecek. Yeni CarPlay, üçüncü taraf uygulamalarla daha iyi uyumluluk sunarak sürüş sırasında favori uygulamalarınızı kullanmanızı daha da kolaylaştıracak. Apple ayrıca, sürücülerin aynı anda birden fazla uygulamayı görüntülemesine olanak tanıyarak uygulamalar arasında geçiş yapmayı kolaylaştıracak bir bölünmüş ekran özelliği de sunuyor. Yeni nesil Apple CarPlay'in en heyecan verici yeni özelliklerinden biri, uygulamaları çevrimdışıyken kullanabilmek. Bu, sürücülerin Apple Maps ve Google Maps gibi navigasyon uygulamalarını internet bağlantıları olmadığında bile kullanabilecekleri anlamına geliyor. Bu özellikle şebeke kapsama alanının zayıf olduğu bölgelerde araç kullanırken ya da yurtdışına seyahat ederken faydalı olacak.

Apple ayrıca yeni CarPlay'de daha gelişmiş ses tanıma teknolojisi de sunuyor. Bu sayede sürücüler otomobillerinin bilgi-eğlence sistemini kontrol etmek için sesli komutları kullanabilecek ve sürüş sırasında kullanımı daha kolay ve güvenli hale gelecek. Buna ek olarak Apple, Siri sesli asistanının kalitesini artırarak, telefon görüşmeleri yapmak ve metin mesajları göndermek gibi görevler için daha kolay anlaşılır ve daha kullanışlı hale getiriyor.

Yeni Araçlarla Uyumluluk

Yeni nesil Apple CarPlay geniş bir yelpazedeki yeni otomobillerle uyumlu olacak. BMW, Ford ve Honda gibi otomobil üreticileri yeni modellerinde yeni CarPlay sisteminin yer alacağını şimdiden duyurdu. Yeni CarPlay, halihazırda CarPlay özelliğine sahip otomobiller için bir yazılım güncellemesi olarak sunulacak, ancak tüm otomobiller yeni sistemle uyumlu olmayacak.

Yeni Apple CarPlay Ne Zaman Kullanıma Sunulacak?

Apple kısa bir süre önce web sitesinde yeni nesil CarPlay desteğine sahip ilk otomobillerin 2024 yılında piyasaya çıkacağını doğruladı. Ancak teknoloji devi, yeni CarPlay'in hangi ülkelerde ya da hangi tarihlerde kullanıma sunulacağı konusunda kesin bir bilgi vermedi. Haziran 2022'de yeni CarPlay'e bir göz attık ve Aralık 2023'te hem Aston Martin hem de Porsche yeni nesil CarPlay'i destekleyecek gelecek otomobil modellerini tanıttı. Aston Martin, ilk CarPlay özellikli araçlarını 2024 yılında piyasaya süreceklerini doğruladı, ancak Porsche planları için herhangi bir özel ayrıntı veya zaman dilimi açıklamadı.

Apple yeni nesil CarPlay'i ilk duyurduğunda, Acura, Audi, Ford, Honda, Infiniti, Jaguar, Land Rover, Lincoln, Mercedes-Benz, Nissan, Polestar, Porsche, Renault ve Volvo'nun yeni CarPlay desteğini taahhüt eden otomobil üreticileri arasında olduğunu belirtmişti. Genel olarak, sürüş deneyimine heyecan verici yeni özellikler ve gelişmiş performans getirmeyi vaat ettiği için yeni CarPlay için beklemeye değecek gibi görünüyor. Apple ve ortaklarının önümüzdeki yıllarda bizim için neler hazırladıklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi