Yaşasaydı 38 yaşında olacaktı: Eskişehirspor'da unutulmuyor...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Yaşasaydı 38 yaşında olacaktı: Eskişehirspor'da unutulmuyor...
A
a

5 Eylül 2012’de evinde geçirdiği rahatsızlık sonrası hayata gözlerini yuman Eskişehirspor’un başarılı savunma oyuncusu Ediz Bahtiyaroğlu unutulmuyor. Peki Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? Ediz Bahtiyaroğlu hakkında her şey...

Sütiş Eskişehir

5 Eylül 2012’de evinde geçirdiği rahatsızlık sonrası hayatını kaybeden Ediz Bahtiyaroğlu bugün yaşasaydı 38 yaşında olacaktı. 

"Abi formamda gözün mü var?"

O dönem Eskişehirspor'a transfer olan Necati Ateş, imza töreninde Ediz Bahtiyaroğlu'nun forması ile poz vermişti. Ediz, bu anı görünce Necati'ye takılarak, "Abi formamda gözün mü var?" yazmıştı.

O gün 26 yaşında olan Ediz Bahtiyaroğlu, Necati Ateş'e yaptığı bu şakanın üstünden kısa bir süre geçmesinin arından evinde rahatsızlanarak hayata gözlerini yumdu. Bu haber, hem Eskişehirspor, hem de Türk futbol camiası üzerinde şok etkisi yarattı. Sinan Alaağaç'ı da yıllar önce cennetin takımına uğurlayan Eskişehirspor camiası, aynı acıyı bir kez daha yaşamıştı.

Ediz Bahtiyaroğlu kimdir? 

2 Ocak 1986 tarihinde Bursa'da dünyaya gelen ve Bosna-Hersek kökenli olan futbolcu Ediz Bahtiyaroğlu, Türk futbolunun önemli isimlerinden biriydi. Uzun yıllar boyunca Ankaraspor, MKE Ankaragücü, ve Bucaspor gibi kulüplerde forma giyen Bahtiyaroğlu, son olarak Eskişehirspor'da mücadele etmişti. Boşnak asıllı olmasına rağmen pasaportu nedeniyle Türk statüsünde futbol oynayan Bahtiyaroğlu, Türk futbolseverler tarafından sevgi ve saygıyla anılıyordu.

Futbol kariyerine Bursaspor'un altyapısında başlayan Bahtiyaroğlu, 17 yaşına kadar Bursaspor PAF takımında görev aldı. Ardından Ankaraspor'a transfer olan futbolcu, Samet Aybaba'nın takımın başında olmasıyla birlikte bonservisini Bursaspor'dan aldırdı. UEFA Intertoto Kupası'nda Ankaraspor A Takımı ile ilk maçına çıkan Ediz, Süper Lig'deki ilk deneyimini 4 Ağustos 2006'da Galatasaray karşısında yaşadı.

2011-12 sezonunda Eskişehirspor'a transfer olan Bahtiyaroğlu, 2012-13 sezonunda iki maçta forma giydi. Ancak futbol kariyerinin zirvesindeyken, 5 Eylül 2012'de maalesef kalp krizi geçirerek aramızdan ayrıldı.

Bugün, Ediz Bahtiyaroğlu'nun doğum yıl dönümünü anarken, Türk futboluna ve taraflarına bıraktığı izi hatırlıyor ve futbol camiasına olan katkıları için minnettarlıkla anıyoruz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi