Sağlık Bakanı'nın duyurduğu o uygulama başlatıldı...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Sağlık Bakanı'nın duyurduğu o uygulama başlatıldı...
A
a

Koronavirüs salgınının azaltılması ve hastaların izolasyonu için Pandemi İzolasyon Takip Projesi hayata geçti. Evde izole edilenler ile kronik hastalığı olanların telefonlarına uyarı mesajları gönderiliyor.

Sütiş Eskişehir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasında, evde karantina altında olanları takip edecekleri bir sistemin uygulamaya geçeceğini açıklamıştı.

Bakanlık, bu kapsamda hastaların takip edilmeleri ve gerektiğinde uyarılabilmeleri için Pandemi İzolasyon Takip Projesini hayata geçirdi.

Proje, kanuni yetki çerçevesinde gerekli izinler alınarak Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ve tüm GSM operatörlerinin iş birliğiyle uygulamaya alındı.

Proje kapsamında pozitif vakaların hem kendilerinin hem yakınlarının hem de bütün bir toplumun sağlığı için gerekli olan izolasyon kuralına uyup uymadıklarının takip edilmesi planlanıyor. Böylelikle karantina altındaki kişilerin ve bölgelerin hareketliliği gözlemlenebilecek, salgının yayılmasını önleyici analizler yapılabilecek.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ertuğrul 9 Nisan 2020 20:09

"Herkesin iyiliği için evde kalmayacağı belli. Allah bilir toplanıp okey bile oynuyorlardır. Putin gibi yapmak gerek, adam televizyonda "Ya izolasyon veya 5 yıl hapis..." dedi. Kesip attı. Amerika terör suçu sayıyor. Filipinler devlet başkanı daha radikal bir karar verdi ve vur emri çıkarttı...

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi