Rekabet etme şansları yok

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Rekabet etme şansları yok
A
a

Ticaret Odası Başkan Adayı Ayhan Sezer: Şu an baktığımızda 40 komitenin büyük çoğunluğunu rahat rahat alacağımızı görüyorum. Diğer adayların da güçlü oldukları komiteler vardır ama bazı komitelerde bizimle rekabet etme şansları yok. Bazı gruplarda bizimle başa çıkmaları mümkün değil.

Sütiş Eskişehir
Sezer, ES TV’deki Soruyoruz programında Murat Taşkın ve Cihan Yıldırım’ın sorularını yanıtladı. Sezer, “Bir buçuk yılı geçti adaylığım. Sahaya erken inmenin, sahada olmanın avantajını yaşıyoruz. Seçimin ertelenmesi bizim için iyi oldu. Bu durumdan en çok fayda sağlayacak olan aday benim. Ulaşamadığımız üyeye gideceğiz, kendimizi anlatacağız. Sahanın içinden, ticaretin göbeğinden geliyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

Çarşı hareketlenecek
Sezer, yapacağı ilk çalışmayı şöyle açıkladı: “Çarşının hareketlenmesi lazım. Çarşı merkezli bir kentiz. Güzel bir çarşımız var. Diğer iller imrenerek bakıyor. Çarşıda durağanlık var. Çarşı kültürümüz var. Biz öncelikle çarşı alışverişini yaygınlaştırmak istiyoruz. Komşu illerdeki insanları da Eskişehir’de alışverişe yönelteceğiz. Bu amaçla özel günlerde kampanya, festival yapılabilir. Bunun için çok büyük bütçelere gerek yok. Üyelerimizi işin içine dâhil edeceğiz.” Sezer, şöyle devam etti: “İkinci olarak ele alacağımız şey ise Baksan, Teksan, EMKO, Tornacılar, KOBİ ve Küçük Sanayi’dir. Buradaki arkadaşları ulusal pazara çıkarmamız lazım. Bunu yapamazsak başka illerden gelip bizim arkadaşların ürününü sakız parasına alır, kendisini satıp para kazanır. Eskişehir pazarı esnafa yetmiyor artık. Bunun genişletilmesi lazım. Bunu da Ticaret Odası yapacak.”

Sezer, programda üyelerin “ETO bize yük olmasın. Ticaret Odası bizim sırtımızda bir kambur olmasın. Sadece aidat alan, bize mesaj atan, bize mail atan, bilgi akışı sağlayan bir oda istemiyoruz. Bizi sahiplenen, koruyup kollayan yanımızda duran bir oda istiyoruz” isteğini de dile getirdi.

Komiteler ne iş yapar?
Üyelerin sahipsizlik ve ilgisizlikten yakındığını ifade eden Sezer, “Üyeler işlerini kendi girişimleriyle hallediyor. 40 komitemiz var, Allah aşkına bu gruplar ne iş yapar? Sigorta sektöründe büyük bir kaos var. Oda vasıtasıyla bir şeyler yapılabilir. Komitelerde daha profesyonel bir çalışma anlayışını benimsiyoruz. Profesyonel danışmanlarla daha etkili çalışma yürüteceğiz. Komite üyesi esnaf arkadaşların bazen kendi işiyle gücüyle ilgilenirken vakti olmayabiliyor” dedi.

Taban çalışması yapıyoruz
Sezer, seçilme şansının sorulması üzerine “Çalışmamızda küçük ve orta ölçekli işletmeleri baz aldık. Şu an baktığımızda 40 komitenin büyük çoğunluğunu rahat rahat alacağımızı görüyorum. Diğer adayların da güçlü oldukları komiteler vardır ama bazı komitelerde bizimle rekabet etme şansları yok. Bazı gruplarda bizimle başa çıkmaları mümkün değil. Taban çalışması yapıyoruz. Seçim ofisi açtığımızda trafiği falan tıkarız. Bizim tarafımızda işler yolunda” diye konuştu.

ETO ortaya çıkmıyor
Sezer, şunları da kaydetti: “Küçük Sanayi’de yüzlerce üyesi olan Ticaret Odası fikir bildirmiyor. Sorun üyesinin sorunu. Sorunları gündem getirmesi gerek. ETO’nun üyeyle belediye arasında tampon vazifesi görmesi gerek. Tam merkezde durması gereken oda, ortalıkta gözükmüyor. Üyeler de haklı olarak serzenişte bulunuyor. Oradaki arkadaşlar belirsizlikten mustarip. Küçük toplantılarla, sadece görüntü verilim biz gittik, çalışma yaptık böyle bir olay yok. ETO, 15-20 kişiyle yapılan toplantılarla sonuç almaya çalışıyor. Çoğunlukla temas edilmeli. ETO fikir beyan etmiyor, ortaya çıkmıyor.”

Antalya programı yanlıştı
ETO’nun komite toplantısını Antalya’da yapmasını eleştiren Sezer, “Program tamamen bir seçim çalışmasıdır. Bunu sokaktaki çocukta bilir. Yanlış bir uygulama. Neden yaptılar anlamış değilim. Eskişehir’de beş yıldızlı, dört yıldızlı otellerimiz, salonlarımız mevcut. Seçim çalışması ve oda çalışması birbirine karışmaması gerek. Bu uygulama yanlıştı. ETO’ya yakışmadı” dedi.

Oda’nın çayını iç, aracına bin...
Sezer, eleştirisini şöyle sürdürdü: “Yedinci katın bütün masraflarını ben çekiyorum, çay içmedim. Bunlar 1980’li yılların siyasi söylemleri... Oda’nın çayını iç, Oda’nın aracına bin ama üyelere faydalı işler yapalım. Bende yöneticilik yaptım, bende çektim. Bunlar söylenecek şeyler değil. Bunlar 80’li yıllarda kalmış çalışma sistemleri. Üyeye bir şey kazandırıyor muyuz? Önemli olan bu. Ben Oda’nın çayını içmiyorum demek çok bir şey değil. Seçim dönemleri pratik fikirlerle, uyanıklıklarla puan alma dönemi değil.”

Mutlaka getirisi olacaktır
Sezer, Fuar ve Kongre Merkezi yatırımı için “Yapılan hizmetler için kötü dememiz veya karşı çıkmamız doğru olmaz. Açıklanan rakamlar, kente kazandıracağı iddia edilen rakamların afaki olduğunu herkes biliyor. Ne olursa Allah bereket versin diyeceğiz. Eskişehir’e mutlaka bir getirisi olacaktır. Polemik yapmaya gerek yok. Tenkit ederek bir yere varamayız. Sürekli kötü söz söyleyerek oranın değerini düşürerek kente bir şey kazandırmış olmayız” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi