Okçuluğa gönül verenler Eskişehir'de buluştu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Okçuluğa gönül verenler Eskişehir'de buluştu
A
a

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü tarafından düzenlenen, "Cumhuriyet için bir ok at" temalı 2. Geleneksel Okçuluk Yarışması, başladı.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'ndeki statta gerçekleştirilen etkinliğe, 12 ilden 25 kulübün 180 geleneksel okçuluk sporcusu katıldı. Etkinlikte, isteyenler de geleneksel Türk okçuluğu hakkında bilgi alıp, ok atma imkanı yakaladı.

ESOGÜ Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geleneksel okçulukla uğraşan 180 sporcunun etkinliğe katıldığını belirten Çalışkan, "Cumhuriyet için oklarımızı atacağız. Geleneksel Türk okçuluğuna ilgi duyanlar, ok atabilecek. Bu spora geç yaşlarda da başlanabiliyor. 10 yaşından sonra tüm çocukların da güvenle yapabileceği bir spor." diye konuştu.

ESOGÜ Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü Üyesi ve ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan da okçuluğun Türkiye genelinde hızla ilerleyen bir spor dalına dönüştüğünü ifade ederek, geleneksel okçuluğa destek verenlere teşekkür etti.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi