ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi'ndeki statta gerçekleştirilen etkinliğe, 12 ilden 25 kulübün 180 geleneksel okçuluk sporcusu katıldı. Etkinlikte, isteyenler de geleneksel Türk okçuluğu hakkında bilgi alıp, ok atma imkanı yakaladı.
ESOGÜ Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü Akademik Danışmanı Doç. Dr. Figen Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmanın ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Geleneksel okçulukla uğraşan 180 sporcunun etkinliğe katıldığını belirten Çalışkan, "Cumhuriyet için oklarımızı atacağız. Geleneksel Türk okçuluğuna ilgi duyanlar, ok atabilecek. Bu spora geç yaşlarda da başlanabiliyor. 10 yaşından sonra tüm çocukların da güvenle yapabileceği bir spor." diye konuştu.
ESOGÜ Geleneksel Türk Okçuluk Kulübü Üyesi ve ESOGÜ Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan da okçuluğun Türkiye genelinde hızla ilerleyen bir spor dalına dönüştüğünü ifade ederek, geleneksel okçuluğa destek verenlere teşekkür etti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Başkan Güler’in 5 yıldızlı hizmet gururu!
Tarkan Demir
Küçücük fıçıcık, içi dolu turşucuk
Kerem Akyıl
Daha dün gibi aklımızda
Seval Erci
1 yıl sonra yine Seyitgazi!
Kaan Özcan
Gençliğin yakıştığı şehir
Ümit Polatbaş
Es Es’in yolu açık olsun
Ahmet D. Canoruç
Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliği Eskişehirlileri ulaşımda rahat…
Funda Morgül
CHP’liler önce birbirini kazanabilirse sonra seçimleri de kazanab…
Meltem Karakaş
Gürhan Albayrak ve Eskişehir İçin Yeni Bir Dönem
Rifat V. Halas
Sürdürülebilir kulüp kültürü
Konuk Kalem
2023 yılında bizi neler bekliyor?
Tülin Karagöz
Düşükler neden tekrarlar?
Op. Dr. Alper Turgut
Sağlığınız için
Uzm. Dr. Burcu Aydemir Efelerli
Vatandaşları aydınlattık
M. Murat Aslan
Hayır, o yaşamak istiyor
Seda Göksoy