O şehirler için "çamur" uyarısı: Afrika'dan geliyor, aman dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç O şehirler için "çamur" uyarısı: Afrika'dan geliyor, aman dikkat!
A
a

Meteoroloji kaynağı Hava Forum'dan yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerinde çamur yağmuru bekleniyor. Eskişehir de bu bölgeye yakın bir konumda yer aldığından, çamur yağmuru ihtimali göz ardı edilmemeli. Peki Eskişehir'de de çamur yağmuru görülecek mi? İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Meteoroloji kaynağı Hava Forum'dan yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü İstanbul, İzmir, Ankara ve çevre illerde çamur yağmuru bekleniyor. Bu hava olayı, Afrika'dan gelen tozların yağmurla birlikte yere düşmesi sonucu oluşacak.

Büyük şehirleri etkisi altına alan soğuk hava dalgası ve beklenen çamur yağmuru, Eskişehir'de de merak konusu oldu. Meteoroloji uzmanları tarafından yapılan uyarılar, Eskişehirlileri de tedirgin etti.

Eskişehir'de Çamur Yağmuru Bekleniyor mu?

Hava Forum tarafından yapılan açıklamaya göre, Cumartesi günü İstanbul, Ankara, İzmir ve çevre illerde çamur yağmuru bekleniyor. Eskişehir de bu bölgeye yakın bir konumda yer aldığından, çamur yağmuru ihtimali göz ardı edilmemeli.

Eskişehir'de Yapılması Gerekenler:

  • Araba yıkamaktan ve cam silmekten kaçının.
  • Dalından meyve veya sebze koparıp yiyecekseniz, mutlaka yıkayın.
  • Mümkünse dışarı çıkmaktan kaçının.
  • Dışarı çıkmanız gerekiyorsa, şemsiye ve maske kullanın.
  • Aracınızı kullanacaksanız, görüş mesafesinin düşebileceğini göz önünde bulundurun ve dikkatli olun.

Çamur yağmuru, görüş mesafesinde düşmeye, hava kirliliğine ve trafik kazalarına yol açabilir. Bu nedenle, Eskişehirlilerin bu hafta sonu ekstra dikkatli olması ve meteorolojik uyarıları takip etmesi önemlidir.

Eskişehir için Hava Durumu Tahmini:

Eskişehir için Cumartesi günü hava parçalı bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı olarak tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı ise en yüksek 10 derece, en düşük 4 derece olması bekleniyor.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi