Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce aslen nereli ve kaç yaşında?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce aslen nereli ve kaç yaşında?
A
a

Sürekli gündemde olan, etkileyici sosyal medya paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren ve iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği yapan Muharrem İnce kimdir? Peki Muharrem İnce aslen nereli ve kaç yaşında? Tüm detaylarıyla Muharrem İnce'nin hayatı...

Sütiş Eskişehir
Sürekli gündemde olan, etkileyici sosyal medya paylaşımlarıyla adından sıkça söz ettiren ve iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği yapan Muharrem İnce'nin hayatı birçok kişi tarafından merak ediliyor.

Peki, Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce kaç yaşında ve nerelidir? İşte detaylar haberimizde…

Muharrem İnce, Memleket Partisi genel başkanı, öğretmen ve siyasetçidir. 2018 yılında Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmiştir.

2002-2015 yılları arasında Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüştür. 2018’de ise Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olmuş ve %30,67 oy alarak ikinci olmuştur. Son olarak 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise kendi partisi olan Memleket Partisi'nden cumhurbaşkanı adayı olmuştu fakat geri çekilerek yarışa katılmamıştı. 

Muharrem İnce kimdir, aslen nerelidir? 

Muharrem İnce, 4 Mayıs 1964'de Zekiye - Şerif İnce çiftinin çocukları olarak Yalova'nın Elmalık köyünde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini Yalova'da bitiren Muharrem İnce, lisans eğitimini Bursa - Uludağ Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik-Kimya Öğretmenliği Bölümünde tamamladı.

Muharrem İnce Fizik öğretmeni ve okul müdürü olarak olarak birden fazla lisede görev almasının yanı sıra özel dershanelerde de eğitmenlik görevi yaptı. Bir süre Yalovaspor'un basın sözcüğü görevinde bulunan İnce, Yalova Atatürkçü Düşünce Derneği il başkanlığı görevinde de bulundu.

Muharrem İnce 2002 genel seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak TBMM'ne girdi. 2007 genel seçimlerinde de partisi tarafından aday gösterildi ve seçim sonucunda meclisteki yerini korudu.

Muharrem İnce TBMM'de 25 Aralık 2009 tarihinde yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümetinin çalışmalarını 10 dakikada özetlediği konuşma internette paylaşılma rekorları kırdı, bir çok gazete ve derginin internet sitesinde yüzbini aşkın yorum aldı.

13 Haz 2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi. bu 24. Dönemde Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Türk Grubu Üyesi oldu.

Ülkü İnce ile Evli ve Salih Arda İnce adında bir oğlu olan Muharrem İnce, hâlen TBMM'deki milletvekilliği görevine devam etmektedir.

Muharrem İnce 2012 yılında "Buyurun Sayın İnce" adlı bir kitap yazmıştır.

Peki Muharrem İnce'nin siayasi hayatında nasıl gelişmeler yaşandı? İşte tüm merak edilenler...

Muharrem İnce'nin siyasi hayatı 

TBMM’ye ilk olarak 2002 yılında CHP Yalova milletvekili olarak girmiştir.

2007’de genel parti seçimlerinde partisi tarafından aday gösterildi ve meclisteki yerini korudu.

2011 tarihinde yapılan Türkiye milletvekili seçimlerinde tekrar Yalova CHP milletvekili seçildi.

(TÜRKPA) Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi Türk Grup üyesi oldu.

2015 Türkiye Genel Seçimlerinde CHP Yalova milletvekili olarak meclise girdi. 2002-20015 yılları arasında yapılan genel seçimlerde iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini üstelendi.

2018 yılında CHP’den Cumhurbaşkanı adayı olan İnce, %30,67 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

Muharrem İnce 4 Eylül 2020’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta, ”Bir Günde Memleket Hareketi” adında bir hareket başlattı.

8 Aralık 2020’de CHP’den ayrılacağını ve Memleket Hareketi’nin partileşeceğini açıkladı. CHP’den ayrıldıktan sonra Memleket Hareketini Memleket Partisi’ne dönüştürdü.

17 Mayıs 2021 itibari ile de Memleket Partisi’nin genel başkanıdır.
 
Aynı zamanda Muharrem İnce Ülke İnce ile evli ve bir erkek çocuğu babasıdır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi