Usluer’den az var

Memleket Partisi’nden yakın bir zaman önce istifa eden Gaye Usluer, ES TV ekranlarının konuğu oldu. Meltem Karakaş’ın söz hakkında konuşan Usluer, her zaman olduğu gibi iddialı açıklamalarda bulundu.

7 Eylül 2022 08:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Memleket Partisi’nden yakın bir zaman önce istifa eden Gaye Usluer, ES TV ekranlarının konuğu oldu. Meltem Karakaş’ın söz hakkında konuşan Usluer, her zaman olduğu gibi iddialı açıklamalarda bulundu.
Programı kaçıranların, çok şey kaçırdığını hatırlatıp, şuraya bir internet linki bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=wfAdwUB63eY
Sayın Usluer’in sözlerini tek tek yorumlamayacağım. Daha ziyade genel bir izlenimi aktarmak istiyorum. O da Usluer’in aklının ve vicdanının CHP’de kaldığı…
Bazı CHP’lilerin Gaye Usluer’e, Memleket Partisi’ne geçtiği için “Hain” seviyesinde ağır tepkiler verdiğini hatırlıyorum. Bu tepkileri gösterenlerin kaçı, önemli bir partide 2’inci adam olma şansını yakalamış? Gaye Usluer bu fırsatı yakaladı, değerlendirdi ve yanıldığını anlayarak geri döndü.
Ben CHP’lilerin yerinde olsam Usluer’e kucak açardım.
Ülkemizdeki insan kaynakları – maalesef – çok kısıtlı. “Yaparsa AK Parti yapar; bak jelibon madeni bulmuşlar” diyen ve Beşiktaşlı Abubakar’ın sınır devriyesinde şehit düştüğünü ileri sürebilen bir şaşkının, yıllarca Ankara’yı yönettiği bir ülkedeyiz. Zaten bu yüzden milletçe iki yakamız bir araya gelmiyor mu?
Gaye Usluer gibi kıymetli bilim adamlarının sayısı çok az. CHP’lilerin sahip çıkması gerekir.
 

Es Es’e bir iyi bir kötü haber

Talihsiz bir maç çıkartan Eskişehirspor, Derince deplasmanından eli boş döndü.
Eskişehirspor’a bir kötü bir de iyi haberimiz var. Uzmanlara göre rakibimiz Derince, 3’üncü ligin ortalama bir takımı. Ve biz bu ortalama takıma 3 – 2 yenildik. Bu da demek oluyor ki, Eskişehirspor olarak ortalamanın “Bir tık” altında bir takımmışız.
İyi haber ise şu, ortalamanın bir basamak altındaki takımlar küme düşmez. Ligi yine ortalama bir yerde tamamlarlar. Saha ve seyirci avantajımızı da unutmayalım. İnşallah yanılmam elbette; ancak bu sene küme düşme korkusu yaşayacağımızı zannetmiyorum.
Tabii ligi orta sıralarda tamamlayacak bir takım, zaman zaman, “Acaba küme düşer miyiz?” diye endişelenir. Tam tersine – mesela – 2 maç üst üste kazanınca, “Acaba play-off’a kalır mıyız?” diye iç geçirir.
Benim taraftara tavsiyem, beklentilerini yükseltmeden futbolun tadını çıkartmaları. Hem Başkan Mehmet Şimşek ve arkadaşlarına hem de teknik direktör Biçer’e güvenimiz tam. İnşallah bu sezon, Eskişehirspor tarihindeki dibe çöküşün kırılacağı sezon olacak.
 

Küçük ama güzel bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz” ifadelerinde bulundu.
Bu adımı küçük ama güzel bir adım olarak değerlendiriyorum. Elbette bu kararla Türk ekonomisi düze çıkmayacak. Ancak bir derde deva olacağı da ortada. Maalesef son zamanlarda icralık olanların sayısı çok arttı. 2 bin liranın altında da olsa, icra dosyalarındaki yükün hafifletilmesi iyi bir adım. Hükûmetimizden işte böyle işe yarayacak adımlar bekliyoruz. Yoksa “Almanya bizi kıskanıyor” gibi boş konuşmaların yaramıza merhem olduğu yok.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
gon ca 7 Eylül 2022 18:58

Elini sallasan ellisi saçını sallasa tellisi ondan fazlası bile var iş aran kendinize sigortalı olsun

0 3 Cevap Yaz
Nizamettin GÖKMEN 7 Eylül 2022 16:28

Gaye hanım bu partinin güvenini kaybetmiştir. Artık siyaseti bırakıp bilim yolunda devam etmeli.

1 4 Cevap Yaz
Arif 7 Eylül 2022 11:01

Bilim insanı olmak farklı, siyasetçi olmak farklı. İyi bir bilim insanı, iyi siyasetçi olacak diye bir kural yok. Bu YÖK kanununda bile yazmıyor. İnsanın bir görüşü olur. Sağa sola sapmadan o görüşünde ilerler. Ufak gelişmeler doğal olarak olabilir. Ancak sen partini bırak, söylemediğini bırakma, sonra “aydım-caydım” de. Davet bekle. Nerede o yoğurt bolluğu…

2 14 Cevap Yaz
Marmara kazim 7 Eylül 2022 09:25

Kim hangi partiye giderse gitsin..Kendi adima konusayim benim oyuma laik birini daha bulamadim..Butun partiler ayni kaliptan cikmis gibi

6 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi