Okullarda ders saatleri kısalacak mı? MEB okullarda yeni müfredatı açıkladı!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Okullarda ders saatleri kısalacak mı? MEB okullarda yeni müfredatı açıkladı!
A
a

MEB, yeni müfredat modelini açıkladıktan sonra ders saatlerinin kısalıp kısalmayacağı konusu gündeme gelmeye başladı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatı yetiştirmek için ders saatlerini artırmak yerine, konuları sadeleştirmeye gittiklerini belirtti. Dolayısıyla, ders saatlerinin kısalıp kısalmayacağı konusu hala belirsizliğini koruyor. Peki, okullarda ders saatleri kısalacak mı?

Sütiş Eskişehir

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) geçtiğimiz günlerde okullara yönelik yeni müfredat modelini açıklaması, ders saatlerinin azaltılıp azaltılmayacağı sorusunu gündeme getirdi. Bakan Tekin, konuların basitleştirilmesinin yanı sıra ders saatlerine ilişkin sorgulamaya da değindi. Dolayısıyla akıllarda kalan soru şu: Ders saatlerinde azalma olacak mı?


''Müfredatı yüzde 35 gibi önemli bir oranda azalttık!''


Tekin, mevcut müfredatta konuların önemli miktarda yer aldığını vurgulayarak yoğunluğuna dikkat çekti. Müfredatı kapsayabilmek için haftalık ders saatlerini uzatmak yerine konuları basitleştirerek farklı bir yaklaşım benimsediler. 

Ders saatlerinin kısaltılma ihtimali var mı?

Milli Eğitim Bakanı ders saatlerinde herhangi bir değişiklik yapılmazken derslerinde düzenleme yapılacağını açıkladı. Müfredatta yüzde 35 oranında sadeleşme uygulandı. Buna dayanarak okullarda ders saatlerinin azaltılmasına yönelik bir plan bulunmamaktadır.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi