Türkiye yedinci ülke oldu

Serkan Açıkgöz yazdı

16 Eylül 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii  (TUSAŞ) tarafından geliştirilen helikopter, geçtiğimiz hafta ilk kez uçmuştu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yerli kaynaklarla geliştirilen ilk yerli helikopter olan T625 Genel Maksat Helikopteri ile ilgili, 'Türkiye kendi helikopterini yapabilen 7’nci ülke oldu. Dünyada 6 ülke kendi başına helikopter yapabiliyor 7’ncisi de Türkiye oldu" dedi.
 
 
Soğfuoğlu f-16'ya karşı
 
TEKNOFEST kapsamında F-16, THY yolcu uçağı, Formula 1 yarış aracı, motosiklet ve lüks spor otomobil birbiriyle yarışacak. AK Parti Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu "Dünyanın en büyük havaalanına yakışır bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. F-16 uçağıyla yarışmak yıllardır hayalimdi" dedi.
 
 
Chrome'dan parmak izi devrimi
 
Google Chrome Android ve Mac’te parmak izi desteği sunmaya başlıyor. Bu destek sayesinde geliştiriciler ekstra bir güvenlik katmanı olarak bu biyometrik çözümden yararlanabilecek. Güncelleme sayesinde Chrome Android cihazlarda parmak izi tarayıcılarının kullanım sahası biraz daha genişleyecek. MacBook Pro sahipleri ise Touch ID sensörü üzerinden Chrome’a parmak izlerini gönderebilecek. Windows Hello ve Apple’ın eski iOS cihazlarında bulunan Touch ID gibi biyometrik çözüm sistemlerinin Chrome tarafından sunulan bu yeniliği ne zaman kullanabilecekleri ise henüz belirsizliğini koruyor.
 
 
Samsung sınırları zorluyor
 
Samsung‘un merak edilen yeni amiral gemisi Galaxy S10 için oldukça etkileyici bilgiler geliyor. Telefonun en üst seviye versiyonu kamera konusunda sınırları zorlayacak gibi. Galaxy S10 ailesi Beyond 0, Beyond 1 ve Beyond 2 olmak üzere üç farklı versiyon halinde gelecek. Bu modellerin en üstünde yer alacak cihaz, sektörden gelen bilgiye göre toplam beş kameraya sahip olacak. Üç arka, iki ön kamera şeklinde karşımıza çıkacak amiral gemisi, şimdiden büyük merak uyandırıyor. Heyecan yaratan beş kamera, telefonu görüntüleme konusunda liderliğe taşıyabilir deniyor.
 
 
Katlanan telefonlar geliyor
 
Akıllı telefon sektörü, 2019 için katlanabilir akıllı telefon modellerine hazırlanıyor. Bu konuda çalışan firmalardan birisi olan Huawei öncü olmayı istiyor. Piyasanın ilk katlanabilir akıllı telefon modelini Samsung’dan önce çıkarmak isteyen firma, alanda ciddi arge çalışması yapıyor. Huawei CEO’su Richard Yu ise katlanabilir akıllı telefonlar için iddialı bir açıklama ile karşımızda. CEO’ya göre katlanabilir telefonlar bilgisayarların yerini alacak en iyi cihaz konumunda yer alıyor. Çok spesifik amaçlar haricinde artık çoğu kişi “kişisel hayatında” bilgisayar kullanmayacak.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi