Tepebaşı işçileri mutlu

Tepebaşı Belediyesi ile DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi  görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı

9 Ağustos 2022 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir

Tepebaşı Belediyesi ile DİSK’e bağlı GENEL-İŞ Sendikası arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi  görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı. Bin 630 belediye emekçisini kapsayan sözleşme, maaşlarda ortalama yüzde 56,14 iyileştirme sağlayacak.

Öncelikle Tepebaşı Belediyesi'ni tebrik ederiz. Bir belediyenin çalışanları ne kadar mutluysa, vatandaşa da o kadar güzel hizmet verir. Elbette "Mutluluk" geniş bir kavram. Ancak mutsuzluğun en önemli sebeplerinden biri de insanların yaşam standartlarının bozulması.

Yüzde 56 zam alan emekçi kardeşlerimize ise hayırlı olsun temennilerimizi iletelim. Maalesef ülkemizin ekonomik koşulları iyi değil. Ancak Türkiye koşullarında yüzde 56'lık zam da iyi bir rakam. Aileleriyle birlikte güle güle harcasınlar.

 

Süllü tarıma işaret etti

Milletvekili Jale Nur Süllü, artan tarım maliyetlerine değinerek çiftçinin hasat bile yapamaz duruma geldiğini söyledi. "Mazot, gübre, ilaç gibi üretim maliyetlerinde yaşanan artıştan sonra, hasadını yapamayacak duruma gelen çiftçimizin imdadına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen yetişti" diyen Süllü, Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 10 bin 600 dekar arazinin hasadını yaptığını belirtti.

Elbette Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçiye yaptığı destek ve yardımların arkasındayız. Ancak ülkenin tarım politikasındaki temel hatalar o kadar büyük ki, tek başına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bir şeyleri düzeltmesi imkansız.

Plansız tarım yapılmasından tutun, fiyat düşürmek için sürekli dışalım yapılmasına kadar bir dizi hatayı ısrarla uyguluyoruz. Türk tarımı günden güne gelişecek yerde, günden güne geriliyor. Üstelik ufukta ciddi bir iklim değişikliği tehlikesi de var.

Bugün geniş ve verimli topraklarımızı kullanamayan ve dışa bağımlı bir hâle geldiysek, Jale Nur Süllü'nün eleştirileri tam isabet demektir. Maalesef aç karnımızı bile doyurmak için Ukrayna'dan yola çıkan gemilerin yolunu gözlüyoruz. Umarız Allah'ın bize bağışladığı ve atalarımızın kanıyla sulanan bu cennet toprakların hakkını veririz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Erhan 9 Ağustos 2022 23:36

Büyükşehir Beledyesi işçileri UMUTSUZ

0 0 Cevap Yaz
Gazi özlü 9 Ağustos 2022 15:06

Zaten devletin masabaşı memura bile verdiği artış % 42 . Bu orandan aşağı artış yokki .

1 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi