Telefon taksidine sınır

Serkan Açıkgöz yazdı

19 Ağustos 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu BDDK, telefon satışlarında kullanılan tüketici kredilerine sınırlama getirdi. Bu alandaki cari açığı azaltmak ve vatandaşların gereksiz harcamalar yapmasına engel olmaya çalışmak isteyen Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son aylarda artan telefonları tüketici kredisi ile satma furyasına yeni bir düzenleme getirdi. Yapılan düzenleme ile bundan sonra tüketici kredisi ile yapılacak telefon satışlarında 6 aydan daha fazla taksit uygulanamayacak.
 
 
WhatsApp ücretli mi oluyor?
 
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Rahmi Aktepe, sosyal medyada 'WhatsApp'ın ücretli olacağı' şeklinde yanlış bilgiler dolaştığını belirterek, "Anlık mesajlaşma uygulaması ücretsiz. WhatsApp tarafından firmalar için geliştirilen WhatsApp Business uygulaması ücretli." dedi. Aktepe ayrıca, WhatsApp'ın kişiler ve işletmelerin birbirleriyle iletişim kurmasına yardımcı olacak yeni araçlar geliştirdiğini, bu kapsamda da sosyal medyada sürekli WhatsApp'ın ücretli olacağına ilişkin bilgiler dolaştığını belirtti.
 
 
Yerli uydumuz 7 yaşında
 
TÜBİTAK UZAY tarafından tasarlanan ve üretilen Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT uzayda 7. yılını geride bıraktı. TÜBİTAK'tan yapılan açıklamaya göre, RASAT, 17 Ağustos 2011'den bu yana uzaydaki görevini başarıyla yürütüyor. RASAT, uzayda görev yaptığı süre boyunca dünya üzerinde toplam 14 milyon 57 bin 100 kilometrekare alanın görüntüsünü çekti.
 
 
16 yaşında Apple'ı hackledi
 
Avustralya'da yaşayan 16 yaşındaki genç Apple'ın sunucularına sızarak 90 GB boyutunda güvenlik verisi indirdi. Apple, ihlali fark etti ve FBI ile temasa geçti. İndirdiği dosyaları "hack hack hack" adında bir dosyada toplayan genç, daha sonra polisler tarafından gözaltına alındı. Yakalanan genç, Apple'a hayran olduğunu ve orada çalışmak için böyle bir şey yaptığını belirtti. Hackera ne kadar ceza verileceği belli değil.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi