Sesten 5 kat daha hızlı

Serkan Açıkgöz yazdı

1 Temmuz 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Boeing, Atlanta Havacılık Konferansı'nda ses hızının 5 katına çıkabilen bir uçak geliştirdiğini açıkladı. Yeni uçakla New York'tan Londra'ya 8 saat yerine 2 saatte ulaşılabilecek. Boeing firmasının üreteceği hipersonik jetler Mach 5 hızına, yani saate 6 bin 276 kilometre hıza ulaşabilecek. Boeing, ele aldığı çeşitli hipersonik uçağın hem sivil hem de askeri uygulamalarda kullanılabileceğini söyledi.
 
Sokak sokak oğluna
Takipçi arıyor

 
Sivas'ta bir anne müzisyen oğlunun sosyal medyada takipçi sayısını artırmak için sokak sokak gezip ilan dağıtmaya başladı. Sivas'ta yaşayan Barış Arı geçtiğimiz ay yeni bir müzik klibi çekti. Klip sosyal medyada beklenilen oranda ilgi görmedi. Durumu fark eden ve çok üzülen annesi Şerife Arı devreye girdi. Oğlunun klibinin az sayıda takipçi bulmasına yüreği dayanmayan anne takipçi sayısını arttırmak için ilginç bir yola başvurdu. Anne Arı çözüm olarak, "Barış Arı-Oyun Hamuru, kanaldan 1 kere izlerseniz çok mutlu oluruz" yazılı ilanlar bastırdı. Arı sokak sokak cadde cadde gezerek bu ilanları dağıtıyor.
 
32 çekirdek işlemci
 
İşte AMD'nin amiral gemisi Ryzen Threadripper 2990X’in özellikleri. 32 çekirdek ve 64 iş parçacığı ile donatılmış olan işlemci, 3.4 GHz temel saat hızı ve 4.0 GHz maksimum boost hızı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Ek olarak, hassas boost ile 2990X çekirdeklerinden birisinin tek başına çalışırken 4.20 GHz saat hızına çıkmasının mümkün olduğu belirtiliyor. İkinci nesil işlemci, 16 MB L2 ve 64 MB L3 önbellek ile birlikte geliyor. İşlemcinin güç ihtiyacının ise 250 W olacağı ifade ediliyor. Bu anlamda mevcut TR4 anakartlar ile uyumluluk sağlamak istendiği vurgulanıyor.
 
6 yılda 100 kat değerlendi
 
Facebook’un 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldığı Instagram’ın şimdiki değeri 100 milyar doları geçmiş durumda. Kapalı bir fotoğraf paylaşım ağı olarak hayatına başlayan uygulama, kısa süre önce tanıttığı IGTV ile 1 saate kadar uzunluktaki videolara ev sahipliği yapan kapsamlı bir hizmete dönüştü. Instagram, rapora göre Facebook’tan hızlı kullanıcı kazanıyor ve yılda 10 milyar dolarlık gelire göz kırpıyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi