Seçim loto

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin 14 Mayıs’ta yapılacağı Resmi Gazete’de yayımlanarak kesinleşince herkes çevresindeki siyasal gelişmelere dikkat kesildi.

13 Mart 2023 09:07
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminin 14 Mayıs’ta yapılacağı Resmi Gazete’de yayımlanarak kesinleşince herkes çevresindeki siyasal gelişmelere dikkat kesildi.
Ülke genelinde daha çok siyasi parti liderleri ve kamuoyu desteği güçlü belediye başkanlarının çabalarına odaklanan biz gazeteciler de gerek ziyaretçilerimiz gerekse iletişimde bulunduğumuz çevrelerde farklı enformasyonlara maruz kalıyoruz.
Kime sorsanız siyaseti kötüler…
Oysa siyaset o kadar önemli bir konudur ki; ülkenin geleceğini şekillendirirken, hane halkının gelirinin yönünü tayin eder, çocuklarımızın eğitim kalitesini belirleyebilir.
Demokrasi gereği yurttaşın teveccüh gösterip seçtiği Cumhurbaşkanı, TBMM’de de siyasi parti veya partiler, şehirlerin gelişim kaderini dahi etkileme gücüne sahip.
Buna TOGG fabrikasının Bursa’da kurulmasını örnek vermek sanırım abes olmaz.
Neyse fazla konuyu dağıtmadan başlıktaki siyaset loto konusuna gelelim.
Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamuda görevli kişiler için 17 Mart mesai bitimi son tarih.
Seçime ittifak ile girecek partiler, YSK'ya ittifak protokollerini teslim edecek. 8 Nisan'da ise milletvekili aday listelerinin YSK'ya verilmesi öngörülüyor.
Yani kulisler arttı, seçim çalışmaları hız kazandı.
Eskişehir’de, AK Parti için Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan vize alabilecek isimler çokça merak edilen konuların başında geliyor.
Mevcut milletvekilleri Nabi Avcı (Üç dönem kuralına takılmazsa), Harun Karacan ve Emine Nur Günay, yeniden adaydır diye bir opsiyon koyup devam edelim…
Eski Odunpazarı Belediye Başkanı ve MKYK üyesi Burhan Sakallı, geçen hafta il başkanlığından istifa eden Zihni Çalışkan, Ali Acar, Ali Demirel, İbrahim Atıcı, Hakan Çizmelioğlu, İbrahim Yılmaz Kaynarca, Pınar Turhanoğlu Gücüyener, eski rektör Hasan Gönen milletvekili aday adayı.
Bu sayı artacaktır kuşkusuz.
 
AK Parti listesinin ilk sırası eski Başbakan Tansu Çiller olur mu?
 
AK Parti genel merkezi ve saray nezdinde girişimler başlamış bile.
Kulisler artınca öyle fikirler ortaya atılıyor ki “acaba mı” demeden geçemiyor insan…
Boşuna “seçim loto” demiyoruz.
Öyle isimler duyuyoruz ki…
Eskişehir’de ilk sıra için eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in adı bile konuşuluyor desem inanır mısınız?
Parti genel merkezinin il il çeşitli anketler ve araştırmalar yaptırdığı malum.
Kentin tanıdığı, sempati gösterdiği, karşılığı olan kişiler her siyasi parti için adaydır kuşkusuz. Yakın zamanda bir araya geldiğim AK Parti’nin önde gelen bir ismi, parti genel merkezince yaptırılan il saha araştırmalarında yurttaşta karşılığı olan isimlerin ilk sıralarında Harun Karacan, Zihni Çalışkan, Burhan Sakallı ve Dündar Ünlü’nün geldiğini söyledi.
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’in de sivil toplum kuruluşu yöneticileri arasında öne çıkan ve yurttaşta karşılığı olan isim olduğunu ifade etti.
Bu arada Metin Güler’in AK Parti ile bir ilgisinin bulunmadığını ve her siyasi partiye eşit mesafede Oda çalışmalarını yürüttüğünü de belirteyim. AK Parti araştırmalarında sahadan çıkan isim olarak dile getirildiğini söylemiş olayım.
Dediğim gibi bu tamamen bir seçim loto.
Bu pilav daha çok su kaldırır.
Son sözü söyleyecek ismin kim olduğunu yazmama gerek yok sanırım…
Siyasetteki bir saatin uzun bir zaman olduğunu belirtip, gelecek yazımda diğer siyasi partilerle ilgili kulis ve gelişmeleri aktarmaya çalışacağım…
Kalın sağlıcakla.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi