Sayın Bakan çok haklı 

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu “Eskişehir’de hükümetin yapması gerekenleri yapmadığını veya durdurduğunu gördünüz mü?” ifadelerinde bulunmuş. İtiraf etmeliyim ki Sayın Bakan’ın söylediklerinde haklılık payı var. Gerçekten de hükûmetimiz Eskişehir’de başladığı hiçbir projeyi yarım bırakmadı.

19 Mart 2024 09:14
A
a
Sütiş Eskişehir

Sayın Bakan çok haklı 

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu “Eskişehir’de hükümetin yapması gerekenleri yapmadığını veya durdurduğunu gördünüz mü?” ifadelerinde bulunmuş. İtiraf etmeliyim ki Sayın Bakan’ın söylediklerinde haklılık payı var. Gerçekten de hükûmetimiz Eskişehir’de başladığı hiçbir projeyi yarım bırakmadı. Sorun şu ki hiçbir projeye başlanmadı.
Alpu, Sarıcakaya, Kırka yolları yapılmadı. Halbuki bunlar küçük yatırımlardı. Büyük yatırım diyebileceğimiz çevre yoluna başlanmadı bile. Kızılinler’de ciddi bir termal turizm potansiyelimiz var ama AK Partililer bu konuda konuşmanın dışında bir şey yapamadılar. 
Havaalanı meselesinde AK Parti Eskişehir teşkilatı iyi çalıştı ve bize yapılması olası olan büyük bir haksızlık engellendi. Ancak Hasan Polatkan Havaalanı hâlâ atıl durumda. Bu arada Eskişehir 20 yıldır Gemlik Limanı’na bağlanmadı. Süper Hızlı Tren projelerinde AK Partililer masaya yumruklarını vurup da Eskişehir’in haklarını koruyamadılar. Üstelik Eskişehir’in gururu olan TÜLOMSAŞ buharlaştı gitti. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bütçesine de Ankara el koydu. Halbuki eskiden bu bütçenin ciddi bir kısmı Eskişehir’de harcanıyordu.
AK Partililerin ortaya attığı ve sonuna kadar desteklediğimiz Kocakır Rezerv Alanı projesi sözde kaldı. Çok övündükleri Şehir Hastanesi’ni bile yapan işadamı Hamdi Akın’dır. Sonuç olarak algı yapmasınlar. Sağlık Bakanlığı orada kiracıdır ve personel giderlerini ödemektedir. Ayrıca bu hastane için 1000 yataklı koskoca Devlet Hastanesini kapatan da yine AK Parti iktidarı. 600 yataklı Hava Hastanesi de poliklinik hizmetinden az kaba hizmet yürütmekte. 
Özetlemek gerekirse AK Partililerin Eskişehirlilere “Kütüphaneyi yeniledik, Millet Bahçesi açtık” demenin dışında söyleyecekleri bir sözleri kalmadı.
Ben burada parti siyaseti yapmıyorum. Gerçekleri ortaya koyuyorum. Rahmetli Kemal Unakıtan’dan sonra Eskişehir’e doğru dürüst bir yatırım yapılmadığı ortada. Özetlemek gerekirse Sayın Bakan Uraloğlu haklıdır; gerçekten de başladıkları bir projeyi yarım bırakmadılar. Hiçbir projeye başlamadığın zaman, zaten yarım bırakmamış oluyorsun.
Keşke ile Eğer’i evlendirmişler; çocuklarının adını da Hiç koymuşlar. İşte AK Parti’nin Eskişehir’de son 10 senedir yaptığı da tam olarak budur; koskocaman bir hiç…

Umutlarımız sürüyor

Geçtiğimiz hafta Gölbaşı Belediyespor’a 3 – 1 yenilen Eskişehirspor bu hafta Kırşehir Gençlik Hizmetleri’ni yenerek umutlarını sürdürdü.
Önümüzde 6 maç var. Ben inanıyorum ki biz bu 6 maçı da kazanırsak şampiyon oluruz. Hatta iddiamı artırıyorum; 6 haftada 5 galibiyet alsak bile şampiyon olabiliriz.
Biz taraftara düşen takımımızı yalnız bırakmamak. Eskişehirspor yönetimi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Son zamanlarda kulüp ve siyaset çok fazla iç içe anılmaya başlandı. Burada yönetimi eleştirebiliriz ancak yönetimin çalıştığının da hakkını teslim edelim. Eğer başarısız olursak birbirimizi yiyecek çok vaktimiz olacak. Sonuç olarak Eskişehirspor camiası olarak birbirimizi yiye yiye bu noktaya geldik. Biraz daha kavga edebiliriz.
Ancak eleştiri ve kavganın bile bir zamanı var. Şu anda biz taraftara düşen sonuna kadar Eskişehirspor’u desteklemektir.

Atatürk’ten niye bahsetmiyorlar? 

Çanakkale Zaferinin 109’uncu yılını törenlerle kutladık. Bundan 109 yıl önce Osmanlı, şu andaki Türkiye Cumhuriyeti’nden çok daha zayıftı. Buna karşın atalarımız büyük fedakarlıklarla Akdeniz’de toplanan tarihin en büyük donanmasını sulara gömdü. Daha sonra bu yenilginin intikamını almak isteyen düşman 24 Nisan’da karaya asker çıkarttı ve uzun savaşlardan sonra burada da ağır bir mağlubiyet yaşadı. Çanakkale Savaşları sadece Türk tarihini değil, dünya tarihini de değiştirmiş bir savaştır. Bu büyük zaferin altına imza atan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.
Bu arada…
Çanakkale Zaferlerinden bahsedip de Atatürk’ten bahsetmeyenlere karşı da söyleyecek bir söz bulamıyorum. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Celal 19 Mart 2024 09:27

Sayın Akyıl, Sizi şöyle bir "Millet Bahçesi" nin bir kapısından diğer kapısına kadar yürümeye davet edelim. Hem Arapçanız ilerler hem de bir patates tarlası nasıl olurmuş görmüş olursunuz :)

1 0 Cevap Yaz
Selami D. 19 Mart 2024 09:25

BOŞ HİKAYE

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi