Otellerimiz dolu

Murat Özgül yazdı

3 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Yıllar önce Eskişehir’de bir etkinlik düzenlemek istediğimizde en büyük sorunumuz konukları yatıracak yer bulmaktı. İstenilen sayıda boş yatak bulmak ve misafirleri tek bir otelde toplayabilmek mümkün değildi. Hele kalabalık bir grupla düzenlenecek organizasyonları bu nedenle alamıyorduk.
Şimdi özellikle yıldızlı oteller, konaklama tesisleri konusunda oldukça iyi düzeydeyiz. Yapılanlar yetmiyor, yenilerinin açılışları ve yapımları devam ediyor.
Bu hafta Nesine.Com Eskişehir Basket’in, İstanbulspor Beylikdüzü Spor Kulübü ile sekizli finallerde oynayacağı iki maçı vardı. Konuk takım yaklaşık 30 oyuncu ve teknik ekip, kalacak otel bulamadılar. Açıkçası maç programı da liglerin bitiminden sonra belli olduğu için geç de kaldılar ve sonuçta Kütahya’da kalıp maçlarını oynamak için Eskişehir’e geldiler.
Eskişehir artık bir günde gezilecek ve geri dönülecek yer olmaktan hızla uzaklaşıyor. Yatırımların artması, kongre ve toplantıların çoğalması, müzelerimizin kalitesinin yüksek olması ve çeşitliliği, kentimizi cazibe merkezi haline getirdi.
Bu konuda özellikle Büyükşehir Belediyesi ve Sayın Büyükerşen ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerimizi kutluyorum. Yapılan yatırımlar karşılığını almaya başladı.
Kurtuluş Müzesi, Balmumu Heykelleri Müzesi en revaçta olanlar. Diğerlerini saymaya ve yazmaya gerek görmüyorum. Tüm Eskişehirliler biliyor zaten…
Öğrenciler için en yaşanabilir kent olma özelliği gösteren Eskişehir sosyal yaşam tarz ve anlayışı ile gıpta ile bakılan bir şehir.
Şimdi ol derya içinde yüzerler deryanın kadrini bilmezler sözüne uygun olarak yapılanları küçümseyenler ve faydasız bulanlar elbette çıkacaktır. Ufak siyasi çıkarlar için yerel yönetimler eleştirilecektir. Ancak bu kadar kısıtlı imkanlarla bir şehir yavaş yavaş iç turizm kentine dönüşüyorsa, birileri de şapkalarını önlerine alarak düşünmeli ve kafalarını yormalılar.
Şimdi sıra esnafımız ve girişimcilerimizde. Yurt dışında gezilen kente bol miktarda para akıtılması için üretilenlerin benzerlerinin Eskişehir için de yapılması gerekir. Kuru kuru gezilen bir şehir olmaktansa, yeme içmelerin burada yapılması, bol satılabilecek cazip ürünler ortaya çıkarılması, alış verişin özendirilmesi mutlaka gerçekleştirilmelidir.
Konaklama tesislerinin çokluğu, doluluk oranlarının yüksek oluşu yeterli değildir. Esnafımız da taşın altına elini sokmalıdır…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ARDA 3 Mayıs 2017 11:19

tramvaylarımızda doluluk oranlarında her geçen gün rekor kırıyor. geçen gün gün misafirizle tramvaya binemedik . 3 tramvaya binemedik artık 4. tramvaya 2 misafirim ve çocuğum bindi 5. tramvaya ben eşim ve 1 misafirimiz zor bindik . ( ertaş durağından çarşı yönüne )

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi