Merhaba

AstroMah yazdı

2 Ekim 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Bundan sonra Astroloji Köşesinde haftada 2 defa birlikte olacağız.
Öncelikle Astroloji nedir? Sorusuyla başlayayım. 
Astroloji; insanoğlunun gökyüzüne baktığı ilk anlardan beri vardır.  Antik kültürlerde gezegenlerin hareketleri ve yeryüzüne yansımaları merak konusu olmuş, hayatı anlamlandırmak adına bu konuda çalışmalar yapılmıştır. Yazılı olarak ilk belge, MÖ. 2000 li yıllarda Pers’ler döneminde, İranlı rahipler tarafından kullanıldığına dairdir.  
Astroloji, gezegenlerin ve yıldızların, insan yaşamı üzerinde yaratmış olduğu mantıksal açılımlarını gösteren bir ilimdir. Astrolojinin kendine ait sembolleri, matematiği ve araçları vardır.  Astrolojiyi, anlamlandırma da bunları kullanırız. 
Hepimizin, kişiliğine sahip olduğu gezegen konfigürasyonunun aynısının tekrar olabilmesi için sekiz milyon yıl geçmesi gerekiyor. Demek ki; hepimiz eşsiziz, biriciğiz ve tekiz… 
Kainat çeşitli enerjilerle doludur. Bugün bilim her maddenin çekim gücünü ispatlamıştır. İşte her gezegenin ve yıldızın da manyetik çekim alanı vardır. Yani gezegenler arasındaki kuatsal bağlar, doğum anında bizlere yüklenirler. Bu tabiî ki rastlantıyla olmuyor.
Astroloji burada devreye girip, bu enerjileri yorumlamamıza yardımcı oluyor. Doğum haritası ile bugünkü göksel haritayı birleştirdiğimiz zaman, ortaya bugün yaşayacağımız olasılıkları görebiliriz. Bunu gelecek zamanlar için de yapabiliriz. 
Şimdi hemen,  Allah’ın işine mi karışıyorsunuz, diyenler çıkacaktır. Haşa, böyle bir iddiamız yok. Sadece Külli İrade ile dışımızda gelişen herşeye, doğum planımızdaki Cüzzi İrademizle dokunup yön verebilmektir amacımız. Çünkü, İradenin iyi ya da kötü kullanımı kişinin farkındalığı ile alakalıdır. 
Kalp hangi makamda çarparsa, âlemler o manada döner, demişler. Potansiyeli kötü olan bir insanın, iradesi iyi olabilir. Farkındalıkla kendini yönetebilir, mevcut şartlarını kabullenip kendini geliştirebilir.
Peki, Doğum Haritası nedir? Neye göre çıkar? Bize neler gösterir?
Doğum haritası; doğum anında, dünya merkezli olarak, gökyüzünün şeklinin 2 boyuta indirilmiş halidir.

Doğum tarihi, saati ve doğum yeri ile hazırlanır, böylece kişisel haritanız ortaya çıkar. Bir nevi kullanma klavuzumuzdur. Bu klavuzu en iyi kendimiz okumalıyız ki, hayatımıza kendimiz yön verebilelim. Özellikle; çocuklarımızın yetenek ve sağlık potansiyelini bildiğimiz taktirde (ben şahsi olarak çocuklara danışmanlık yapmıyorum, sadece yetenek ve sağlık bilgisi veriyorum) onları küçük yaşta daha doğru yönlendirebiliriz.

Astrolojiye inanmayan çok var, keşke herkes doğum haritasını eline alıp yaşadıklarıyla kıyaslasa ve sonra karar verebilse. Bu kadar derinden Kainatın İlmini öğrendikçe “Rabbim çok büyüksün” demekten alıkoyamıyor insan kendini.

Kısmet olursa haftasonu da birlikte olacağız. O zamana kadar sorularınızı yazabilirsiniz. Konularımıza sorularınız doğrultusunda devam edebiliriz. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
etüd 2 Ekim 2017 16:42

yıllardır cevabını bulamadığım sorulara ışık olacağınızı ınanıyorum.astrolojı her zaman ılgı alanımdı sızın böyle bır gırıs yapmanız benı umutlandırdı.yazılarınızı dört gözle bekliyorum başarılarınızın devamını dılıyorum.

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi