İktidarla değil halkla uyumlu belediyeler Eskişehir’i kalkındırdı 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 100. Yıl Kültür Merkezi’nin açılış töreninde çok önemli bir söz söyledi.

18 Mart 2024 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 100. Yıl Kültür Merkezi’nin açılış töreninde çok önemli bir söz söyledi.
Kurt, bu merkezi kredi kullanmadan, borçlanmadan, sadece belediye ve Odunpazarı halkının tasarrufluyla inşa ettirdiklerine işaret etti ve “Araç kiralamadığımız için 18 tane halk merkezi,16 tane kreş,12 tane halı saha,onlarca kütüphane, gençlik merkezleri, belediye hizmet alanları, binaları yaptık. Demek ki neymiş? Birilerinin söylediği gibi iktidarla değil halkla uyumlu olunca belediyeler böylesine harika hizmetler yapabiliyor. Eskişehir, korkma biz bundan sonra daha iyisini yapacağız” dedi.
Başkan Kurt’un “Sayın Genel Başkanım, Eskişehir'deki merkez 3-0 tamam. 4 tane ilçemiz vardı, ona en az 4 tane daha eklemeye söz veriyoruz” ifadesi de bir özgüvenin eseri kuşkusuz.
Şunu not etmekte fayda var tören alanını hınca hınç dolduran Odunpazarlılar, Başkan Kurt anons edildiğinde “Halkçı Başkan” sloganını uzun süre dillerinden düşürmedi.

ESKİŞEHİR'İ PEŞKEŞ ÇEKTİRMEYİZ

Yenikent, Yıldıztepe, Gültepe, Büyükdere ve Çankaya mahallelerindeki yaklaşık 80 bin kişiye hizmet vermesi beklenen 100. Yıl Kültür Merkezi’nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu’nu hedef aldı.
Hatipoğlu’nun seçimi kazandıktan sonra Birlik Vakfı ve diğer vakıflara maddi ve manevi belediyenin kapılarını açacağına ilişkin sözlerini eleştiren Özel, “Eskişehir’i kimseye peşkeş çektirmeyiz. Bu Cumhuriyet kentinde, bu Cumhuriyetin değerleriyle sorunu olan, Cumhuriyetin kurucu kadrolarına minnet değil husumet duyanların, milli irade hırsızına yüz verdiler, Cumhuriyet kentinin oylarıyla cumhuriyet düşmanlarına alan açmaya çalışanlara 31 Mart'ta en büyük dersi vermelerini bekliyorum. Size inanıyorum, size güveniyorum” diye konuştu.
Hasılı…
Başkan Kurt’un da dediği gibi iktidarla uyumlu değil, halkla uyumlu belediyeler, halkın sesine kulak veren belediyeler kaynaklarını doğru kullandığında başarılı oluyor, kalıcı eserler üretebiliyor…
Eskişehir de bunun en güzel örneği…
Kalın sağlıcakla.

100 Yıl Camisi’ndeki “Oku” mesajı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na 13 gün sonra veda edecek Yılmaz Büyükerşen’in kente kazandırdığı yüzlerce eserinden sonuncusu olan 100. Yılı Camii gerçekten harika bir mimarisiyle tüm dikkatleri üzerine topluyor.
100. Yıl Kültür Merkezi’nden sonra 100. Yıl Camii’nin açılışını yapan CHP lideri Özgür Özel, Büyükerşen’in hizmetlerinden ve Eskişehir’in çağdaş ve modern bir yapıya dönüşmesinden övgüyle bahsetti.
Kapısında,  Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti olan “oku” kelimesinin yazması binlerce öğrenciye hocalık yapan Büyükerşen’in farkını ortaya koyarken…
Her camiye girene önemli mesajlar vereceğine de inanıyorum.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 18 Mart 2024 12:54

hayaller paris gerçekler yenidogan.

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi