Güney Demirdaş bize ne öğretti?

Cihan Yıldırım yazdı

24 Haziran 2017 10:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor çalışanları 11 aydır maaş alamıyor. Taraftar tam da bayram öncesi kampanya başlattı. Belediye-İş Şube Başkanı Güney Demirdaş, üyelerle ‘gösterişli’ bir destek verdi. Yaklaşık 10 bin lira toplayıp kulübe teslim ettiler. Demirdaş ve arkadaşlarının bu hareketi bana şunları söyletti:
  • İşçinin halinden en iyi işçi anlar
  • Örgütlü toplum çok değerli bir şeydir
  • Komşusu açken tok yatmak istemeyenler var
  • Eskişehirspor’un gerçek sahibi halktır
  • Damlaya damlaya göl olur sözünün gerçekliğini
  • Büyük büyük laflar etme, küçük küçük paralar ver
  • Daha büyük ve güçlü sendikalar nerede?
  • Bazen verilen beş lira, beş milyondan daha kıymetlidir
 
Destici duyarsız kalmadı
SMA hastaları seslerini duyurmaya çalışıyor. Yurt dışında üretilen bir ilaç, anne ve babalara umut oldu. Aileler onun gelmesi için uğraşıyor. Bir yavrumuzu kaybettik. Günlerin, saatlerin önemi var. Mesele o derece kritik… SMA Derneği işte böyle bir ortamda BBP Lideri Mustafa Destici’ye ulaştı. Destici, konuyla ilgilendi. Soruna dikkat çekmek için ailelerle buluştu, basın toplantısı yaptı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı. Erdoğan da iki bakanına talimat verdi. Sorunun en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum.
 
Kazım Kurt’un cebini verebilirim
Odunpazarı Belediyesi iki yıl önce Halk Market’i açtı. Örnek gösterilen bir sosyal proje oldu. Alan el, veren eli görmüyordu. Kimseyi rencide etmeden ihtiyaç sahiplerine yardım yapılıyordu. Kızılay da işin ucundan tutmuştu. Protokol yapılmıştı. Kızılay üzerinden yardım yapanlar harcamayı vergiden düşüyordu. Bu işbirliği Halk Market’e yardımı cazip hale getiriyordu. Kızılay, o protokolü iptal etti. Gerekçe olarak da ‘yardım yapılan kimseleri bilmiyoruz’ dendi. Kızılay’dan bir yetkiliye Kazım Kurt’un cep numarasını vereyim, arasın yardım kimlere ulaşıyormuş öğrensin. Şayet ‘gerekçe’ buysa…
 
Hüseyin Aksoy abartınca sevimsiz oldu
Halil Ünal, mali genel kurulda Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy’u haksız yere eleştirdi. Haksız yere olduğunu sonradan anlıyoruz. Ünal yanlış anladığı bir mesele yüzünden Aksoy’u eleştirmiş. Art niyet olduğunu düşünmüyorum Ünal, yanıltılmış olabilir. Aksoy, iki saat sonra Ünal’ın iddiasına cevap verdi. Aksoy’un cevap metninin ilk satırları haklılığını ortaya koyuyordu. İlerleyen satırlarda ise öfkesine hâkim olamadığı görüldü. Sonlara doğru ise ‘haddini aşarak’ sevimsiz bir hale bürünmüştü. Aksoy’un “Yok öyle bir şey herkes işini yapacak kulüp başkanı olsan da kanuna göre iş yapacaksın” demesini şık bulmadım. Öte yandan Aksoy, bugüne kadar takdirle karşılanan bazı hizmetlerini de ‘bahşetmiş gibi’ sunuyor. Açıklamada daha başka sıkıntılar da var. Keşke iki üç satır yazıp bıraksaydı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi