Futbolun doğruları

Ne maç izledik ama? İlk yarıda hayaller suya düşmüş ve kupaya veda ettik diyorduk. Takım 10 kişi kalmış umutlar bir bir eriyordu

26 Ocak 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Ne maç izledik ama? İlk yarıda hayaller suya düşmüş ve kupaya veda ettik diyorduk. Takım 10 kişi kalmış umutlar bir bir eriyordu, yeşil çimlerin üzerinde. 91 dakika 10 kişi oynayan Eskişehirspor’un kupaya vedası bu kadar erken olacak mıydı. Hatta ilk yarıda stadı terk edenleri bile gördüm. Ama ikinci yarı bambaşka bir Eskişehirspor vardı sahada. Kapanan rakibini kanatlardan açmaya çalışan, orta alanda hücum presi yapan ve top kaybı yapmayan bir takım izledik ikinci yarıda. Pas trafiği ile bu sezon etkili olan Eskişehirspor’da bu trafiği düzene sokan isim ise oyundan atılsa da futbolun doğrularını yapan bir takım hürriyeti kazanmış olmamız bizi zafere kavuşturdu.
Sezonun ikinci yarısında oynadığı maçlarda coşkusunu kaybeden Eskişehirspor, geçtiğimiz gün aldığı galibiyet ile o coşkulu oyununun ilerleyen haftalarda geleceğinin sinyallerini verdi. Rakip karşısında 10 kişi kalan takımın 11 kişi gibi oynama görüntüsünü vererek oynaması futbolda her zaman daha tehlikeli olduğunu bize dün Eskişehirspor kanıtladı. Futbolcular “Hepimiz 2 kişilik oynadık” sözünü yerine getirdiler ve zafere ulaştılar. Alınan galibiyette pay sahibi bütün futbolcular, ancak sahada Nuhiu, Diego ve Erkan ise müthiş bir performans sergilediler. Diego’nun defansta pozisyon vermemesi, Nuhiu’nun hiçbir hava topunu kaybetmemesi ve en önemlisi mücadeleyi bırakmaması, Erkan’ın ise büyük bir sorumluluk alarak terinin son damlasına kadar koşması göz ardı edilmemeli. İşte bunlar yerine oturduğunda olmak ya da olmamak maçını kaybetmemiz olanaksız olurdu. Ama bu futbolcuları ayakta tutan tek bir isim vardı oda Eskişehirspor’un cefakar taraftarıydı. Onlar her zamanki gibi yine muhteşem yine görevlerini en iyi şekilde yaptılar. Sezonun ikinci yarısında coşkusunu kaybetmiş takımlarının eski günlerine dönmesini sağladılar.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi