ESTÜ yükselişte Anadolu düşüşte ESOGÜ durağan!

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) yaklaşık 4 yıldan bu yana üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini araştırıyor.

22 Temmuz 2020 09:39
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) yaklaşık 4 yıldan bu yana üniversite öğrencilerinin memnuniyetlerini araştırıyor.
Öğrencilerin tatminkarlık düzeylerine göre kategoriler oluşturuluyor ve sıralandırıyor.
Eskişehir’de üç üniversite var.
Araştırmanın sonucunda şunu açık olarak söyleyebilirim ki Eskişehir’de yeni kurulan Teknik Üniversitesi açık ara önde!
Anadolu Üniversitesi ise geçen yıl aldığı derecelerin çok gerisinde…
192 üniversitenin yer aldığı sıralamada Sabancı Üniversitesi ilk sırada yer alırken, Özyeğin üniversitesi ikinci ve Bilkent üniversitesi 3. Sırada yer alıyor. Sıralamada ESTÜ 66. Anadolu Üniversitesi  86. Ve Eskişehir Osmangazi üniversitesi 147. Sırada yer aldı.
Devlet Üniversiteleri  Genel Memnuniyet sıralamasında ise Eskişehir Teknik üniversitesi 38. Anadolu Üniversitesi 50. Ve Osmangazi üniversitesi 95. Sırada kendisine yer bulabiliyor.
Sıralama tabloları net olarak ortaya koyuyor ki, Eskişehir Teknik üniversitesi, Eskişehir’in öncü üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Kategorilerin büyük çoğunluğunda bulunduğu sıralamanın üzerine çıkıyor. Genel sıralamada geçen yıl 77. Sıradayken bu yıl 66. Sıraya yükseldi. Anadolu Üniversitesi ise 2020 yılında 86. Sırada yer aldı.  2020’Geçen yıl 59. Sıradaydı.
ESOGÜ geçen yıl 148. Sıradaydı bu yıl 147. Sırada…
ESTÜ yükseliyor, Anadolu düşüyor. ESOGÜ ise durağan!
 

KARADAĞ VE YÜCEL KURDU!

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) Prof. Dr.  Dr. Engin KARADAĞ ve Prof. Dr. Dr. Cemil YÜCEL tarafından kuruldu.  ÜNİAR  üniversite ve yükseköğretim üzerine araştırmalar yapan bağımsız bir araştırma laboratuvarı… Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor…
Araştırmalar ülke genelinde de akademik çevreler tarafından oldukça ciddiye alınıyor! Kuruculardan Prof. Dr. Cemil Yücel, ESOGÜ öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Eğitim politikaları dersleri veriyor.  Yönetim bilimi, yükseköğretim ve eğitim alanlarında bilimsel çalışmalar yapıyor.
 

ANADOLU KIYMETİNİ BİLMELİ

Anadolu üniversitesi iki kategoride ilk 20 içinde yer almayı başarmasına ayrıca dikkat çekmek gerekiyor…
Üniversitelerin öğrenme ı̇mkân  ve kaynaklarının zenginliği sıralamasında Anadolu üniversitesi Türkiye genelinde 12. Sırada…
Yerleşke ve yaşamının doyuruculuğu sıralamasında ise 9. Sırada…
Ancak üst sıralarda yer alması bizleri yanıltmasın! Geçen yıl yerleşke ve yaşamın doyuruculuğu sıralamasında 5. Sıradaydı! Bu iki kategori geçmişin mirası diyebiliriz. Bu miras bir süre daha Anadolu Üniversitesi’ni yakarda tutar! Bundan sonrası için yöneticilerin gayreti gerekiyor!
 
---------------------------------

TÜM ÜNİVERSİTELER SIRALAMASI…

1 Sabancı Üniversitesi
2 Özyeğin Üniversitesi
3 İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
66 Eskişehir Teknik Üniversitesi
86 Anadolu Üniversitesi
147 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİN GENEL MEMNUNİYET SIRALAMASI

1 Abdullah Gül Üniversitesi
2 Boğaziçi Üniversitesi
3 İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü
38 Eskişehir Teknik Üniversitesi
50 Anadolu Üniversitesi
95 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

 “ÖĞRENİM DENEYİMİ TATMİNKÂRLIĞI” SIRALAMASI

1 Sabancı Üniversitesi
2 Boğaziçi Üniversitesi
3 Abdullah Gül Üniversitesi
50 Eskişehir Teknik Üniversitesi
94 Anadolu Üniversitesi
126 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

ÜNİVERSİTELERİN “AKADEMİK DESTEK VE İLGİ” SIRALAMASI

72 Eskişehir Teknik Üniversitesi
89 Anadolu Üniversitesi
159 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

KURUMUN YÖNETİM VE İŞLEYİŞİNDEN MEMNUNİYET

49 Eskişehir Teknik Üniversitesi
182 Anadolu Üniversitesi
188 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRENME İMKÂN VE KAYNAKLARININ ZENGİNLİĞİ

12 Anadolu Üniversitesi
79 Eskişehir Teknik Üniversitesi
182 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

KİŞİSEL GELİŞİM VE KARİYER DESTEĞİ

42 Eskişehir Teknik Üniversitesi
90 Anadolu Üniversitesi
135 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 

"YERLEŞKE VE YAŞAMININ DOYURUCULUĞU" SIRALAMASI

9 Anadolu Üniversitesi
113 Eskişehir Teknik Üniversitesi
129 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
9.Köy 6 Ağustos 2021 21:05

ESOGÜ de akademik ve idari atamalar bir sendikanın tercihleri doğrultusunda yapılırsa liyakat yerine başka kriterler göz önüne alınırsa sonuç bu olur. mühendislikten sorumlu rektör yardımcısı uzaktan öğretimin başında önce onun istifa etmesi gerekir.

0 1 Cevap Yaz
Serhat 23 Temmuz 2020 09:51

2019 yılı için öğretim üyesi başına düşen makale sayısına göre üniversitelerin sıralamasında, 108 üniversite arasında ESOGÜ 38. sırada, Anadolu Üniversitesi 92. sırada... ESTÜ ise kurulalı henüz 5 sene olmadığı için sıralamaya dahil edilmemiş. Maalesef bilimsel yönden sonuç hüsran. Özellikle Anadolu Üniversitesinin bilimsel görünürlüğü sönük.

0 5 Cevap Yaz
ESOGU çöküşte ne yazık 22 Temmuz 2020 19:13

Esogu 147 . Mi çok yazık mevcut yönetim gerçekten kimse tarafından sevilmiyor beğenilmiyor yazık çok yazık

1 14 Cevap Yaz
OGÜ 22 Temmuz 2020 19:07

ESOGÜ de eski rektörün adamları hala idari kadrolarda, onlar ayıklanmadan ESOGÜ düşecek dahada. Yeni rektör olayın farkında değil ne yazıkki kuşatıldığının. Bu kuşatma hem onun hemde ESOGÜ nün hayına olmaz. Vakit geçmeden etrafını temizlemelidir.

0 8 Cevap Yaz
Anadolu-ESTÜ-OGÜ 22 Temmuz 2020 11:11

Anadolu'nun düşüşte olmasından daha normal bir şey olamazdı. Bölünmeden önce neredeyse tüm projeler şimdiki ESTÜ bünyesinde kalan fakültelerde yapılıyordu. Anadolu bünyesinde kalanlar ise sırça saraylarında çuvalla döner alarak, değiştirecekleri otomobillerin kataloglarına bakarak çok bilimsel!!! çalışmalar yapıyorlardı. Önümüzdeki beş yıl içinde Anadolu dandik bir taşra üniversitesine döner.

0 8 Cevap Yaz
ne güzel 22 Temmuz 2020 10:36

elektrik teknisyeninden fotokopici, sıhhi tesisatçıdan bilgisayar laboratuvarı sorumlusu, temizlik şirketi hatta 390 'dan alınanlardan sekreter, kendini rektör yerine koyandan fakülte sekreteri...cümbüşşşşşş varrr....bırakıp giden sağ olsun derler ya eskiler ...şimdi yandaşlar candaşlar sırada ...sabah erken kalkan iki siyasetçiyi araya soktu mu idareci...ha anadolu üniversitesi ha eskişehirspor....devlet içinde devlet olmaya çalışanlar...ekipler, gruplar....üç kuruşluk makama birbirini satıp bir de buna dava diyenler....dün göklere çıkardığınız iyi çocukların eseri...alkışlayın, şak şaklayın... hukuk karayollarındaki uyarıcılara benzer hiçe saydınız...hız sınırı 60 'ı 120 bastınız, kırmızı yanıyordu gaza bastınız, direksiyon başında hiç kendinizde değildiniz zaten kibir sarhoşluğuyla mestaneydiniz...sonra Anadolu düşüşte....ne düşüşü koskoca kurumu yer ile yeksan ettiler son 10 yılda...kocaman bir roman olur bu çöküşün hikayesi romannnn...Aşktı Anadolu suyuna pilav pişirdiler...

1 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi