Eskişehir yerinde sayar

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından yapılan bir anket var. Sanayi sektörünün Eskişehir’e dair beklentileri anketi…

15 Şubat 2024 08:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından yapılan bir anket var. Sanayi sektörünün Eskişehir’e dair beklentileri anketi…
Anketin ismi sizi yanıltmasın! Eskişehir’in geneline dair önemli tespitler var.
Sonuçlar şaşırtıcı diyemeyeceğim…
Hepimizin bildiği, yıllardır çeşitli vesilelerle dile getirdiğimiz sorunlar derli toplu olarak sunulmuş. Eskişehir’in ileri “atılım yapması” için önümüzdeki 5 yıl içinde bu sorunların en az yarısının çözüme kavuşturulması gerekiyor.
Yoksa Eskişehir yerinde sayar!
En önemli sorunlar şu şekilde öne çıkıyor…
  • Eskişehir OSB, EMKO, TEKSAN, TORNACILAR, İMİŞEHİR, ESTİM, BAKSAN ve küçük sanayi siteleri dahil olmak üzere bu bölgelerde çalışan 120.000’in üzerindeki insan özellikle işyerlerine gidiş ve dönüşlerde ciddi ulaşım sorunları yaşamaktadır.
  • Katılımcıların yüzde 93’ü Eskişehir’de mevcut çevre yolunun yetersiz olduğunu ve alternatif çevre yollarına ihtiyaç duyulduğunu düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 86’sı şehir içi trafiğin önemli bir sorun teşkil ettiğini düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 82’si Eskişehir’de ev ve işyeri kiralarının yüksek seviyelerde olduğunu düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 82’si Eskişehir’de yeni sosyal konut alanlarına ihtiyaç duyulduğunu düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 92’si Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin girişlerinde yaşanan tıkanıklık nedeniyle alternatif yolların ve çözümlerin oluşturulması gerektiğini düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 75’i arsa maliyetlerinin daha uygun olduğu Eskişehir kırsalında çevreci ve yeni nesil endüstri bölgelerine ihtiyaç olduğunu düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 88’i Eskişehir’in Gemlik ve Körfez Limanlarına demiryolu ile bağlanmasının ihracata olumlu yansıyacağını düşünmektedir.
  • Katılımcıların yüzde 78’i Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın haftada en az 2 uçuş ile İstanbul Havalimanı’na bağlanması gerektiğini düşünmektedir.
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, anket ve sonuçlarıyla ilgili “Daha yaşanabilir bir Eskişehir’in” nasıl olabileceğini sorduklarını belirtiyor.
Yerel seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Eskişehir’in var olan sorunları ortada! Ne yazık ki bu sorunlarla ilgili iddialı adaylar şimdiye kadar hiç söz söylememeyi tercih etti. Polemikler var, karşılıklı atışmalara tanık oluyoruz. Ama en acil en yakıcı en güncel sorunların nasıl çözüleceğine dair bir söz duyamıyoruz…
ESO’nun çalışması adaylar için de önemli bir veri niteliğinde…
Dikkate alan, değerlendiren, çözümü için çaba sarf edeceğini söyleyen, seçimlerde avantaj sağlar!
Eğer bu sorunların büyük bölümü önümüzdeki 5 yılda da devam edecekse, Eskişehirlilerin büyük çoğunluğu için seçimler formaliteden öte bir anlam taşımaz!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi