Eskişehir İttifakı tamam!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce’ye el vererek yol kat eden başkanlar Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, görünen o ki birlikte Eskişehir İttifakı’nı oluşturdu.

29 Mart 2024 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı avukat Ayşe Ünlüce’ye el vererek yol kat eden başkanlar Kazım Kurt ve Ahmet Ataç, görünen o ki birlikte Eskişehir İttifakı’nı oluşturdu.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kolları sıvayan Ayşe Ünlüce ilmek ilmek ördüğü sevgi kumaşıyla Eskişehir sarıp sarmaladı.
Büyükşehir Belediyesindeki 8 yıllık tecrübesiyle kılı kırk yararak hazırladığı projelerini hayata geçirebileceği konusundaki inandırıcılığı ve güveni karşılık bulunca Ayşe Ünlüce, kentin mevcut dokusunu koruyacağına olan inanç artınca da yurttaş rahatladı.
Eskişehirliler, avukat Ayşe Ünlüce’nin büyükşehir başkanlığında, sol kanatta 20 yılla en tecrübeli belediye başkanı sıfatıyla “Tepebaşı’nın abisi” Ahmet Ataç, sağ kanatta 10 yılın ardından bir 5 yıl daha Odunpazarı’nı yönetmeye hazırlanan “Halkçı Başkan” Kazım Kurt ile 1 Nisan sabahına uyanmaya yakın görünüyor.
Tabii ki bu bir seçim…
Mühür yurttaşta.
O ne derse, kimde karar kılarsa o olacak.

ESKİŞEHİR’İ SİZ MARKA YAPTINIZ!

Mesai arkadaşım Hilal Köver ile CHP’nin Bilecik Belediye Başkan adayı Melek Mızrak Subaşı ile yaptığımız TV programında konuşulanlar bir kez daha Eskişehir’de yaşayan bir birey olarak koltuklarımızı kabarttı.
Düşünsenize; Bilecik’teki sosyal yaşamın zayıf olması, tiyatro ve senfoni orkestrasını bırakın bir AVM, bir sinemanın bulunmaması yüzünden Bilecikliler hafta sonunu Eskişehir’de geçiriyor.
Başkan adayı Subaşı, Bileciklilerin paralarını kentlerinde harcaması, kaynağın şehir dışına gitmemesi adına şehrine sosyal yaşamı canlandıracak yatırımlar yapma düşüncesinde.
Eskişehirliler 25 yıl öncesine kadar “nefes almak” için Bursa, İstanbul’a kaçarken, günümüzde artık bu durum tam tersine döndü.
Hafta sonu kent için trafiğini de olumsuz etkileyen en önemli unsur Bilecik, Bursa, Kütahya ve Afyonkarahisar’dan Eskişehir’e gelen turistlerin yoğunluğu…
Kent merkezinde neredeyse adım atacak yer kalmıyor.
Şehre adeta para akıyor.
Bu durumdan kim kazançlı çıkıyor?
Esnaf, tüccar, sanatkar, turizmci, taksici…
Anlayacağınız hemen hemen herkes Eskişehir’in bu canlılığından çok memnun.
Hafta sonu belki biraz merkezde trafik oluyor ancak “gülü seven dikenine katlanır” misali bunu tolere edebiliyoruz…
Müzeleri, tiyatroları, sinemaları, AVM’leri, kültürel yapıları, öğrenci şehrine yakışır şık kafeleri, büyük parkları ve Porsuk’u ile Eskişehir cazibe merkezi haline geldiyse eğer…
Bunun mimarı başta Yılmaz Büyükerşen, Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç olmak üzere tüm Eskişehirlilerdir.
Çünkü Eskişehir İttifakı’nı başkanlar üzerinde kurarak bu fırsatı onlara veren Eskişehirlilerden başkası değil.

ESKİŞEHİR SEVDALILARININ ESERİ…

Eğer bugün çağdaş, modern, uygar bir kentte yaşıyorsak…
Eğer bugün genç kızlarımız, çocuklarımız gece yarısı bile olsa evlerine huzur içinde güvenle dönebiliyorlarsa…
Eğer bugün kent dışında bir yerde “Eskişehir’den geliyorum” dediğinizde “Ne şanslısınız ki Eskişehir’de yaşıyorsunuz” iltifatına mazhar oluyorsanız…
Eğer bugün Eskişehir’de hiçbir sosyokültürel bir ayrımcılığa uğramıyorsanız…
Eğer bugün öğrenciler kentin bu dokusu sayesinde Anadolu, Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversitelerini öncelikle tercih ediyorlarsa…
Eğer bugün Eskişehir tıpkı İzmir gibi otoriter siyasal iklimden bunalanların tercih ettiği illerin başında geliyorsa…
Eğer bugün Yılmaz Büyükerşen, Ayşe Ünlüce, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç üzerinde çok rahat “Eskişehir İttifakı” kurulabiliyorsa…
Bu; siz Eskişehir sevdalılarının eseridir…
Çünkü böylesine vizyoner başkanlara oylarınızla fırsat veren, verecek olan sizlersiniz…
Eskişehir’i dünyada marka yapanlar…
Başkanlar kadar sizlersiniz...
Siz Eskişehir sevdalıları…
Bilin istedim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi