Eskişehir'de şekerin tadı kaçtı

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirli çiftçilere pancar ile ilgili boş sözleşmeye imza attırılmasına tepki gösterdi

8 Nisan 2021 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehirli çiftçilere pancar ile ilgili boş sözleşmeye imza attırılmasına tepki gösterdi. Konuyu TBMM çatısı altında dile getiren Çakırözer'e teşekkür edelim. Gerçekten ülkemizdeki skandallar artık komedi boyutuna ulaşmış durumda. "Ama bunlar camileri ahıra çevirdileeerrrr!" diye çiftçimize yapılanları savunacak arkadaşlarımız anlasınlar diye tane tane anlatacağım.

1)                 Çiftçimizle Mart ayında bir pancar ekim antlaşması imzalandı.

2)                 Bu sözleşmede çiftçimizin pancarını kaç paradan satacağı belirlenmedi.

Şimdi anladınız mı? Yoksa bir kere daha anlatayım mı? Aklıma bir ara "The Godfather" filmi geldi. Don Vito Corleone'nin adamı Luka Brasi 45 kalibrelik tabancayı adamın şakağına dayayıp, "O kağıtta ya imzan olacak ya da beynin" demişti... Yani bir araba satıyorsunuz, ama kaça sattığınızı bilmiyorsunuz. İşte durum tam olarak budur.

Evet haklısınız; "Ama Kabataşta baş örtülü bacımıza..."

Evet kızmayın, "Ama 2023'te Ay'a gidiyoruz..."

Evet "Bunlaaaaaar heykel dikiyor. Milleti putperestliğe özendiriyorlaaaaar..."

Sonuna kadar haklısınız da... Hani "Çiftçimiz" diyorum; kaça satacak acaba pancarını?..

Efendim af buyurun ne dediniz duyamadım? Yürüyen merdivene ters mi bindi?..

 

Dündar Ünlü de yakalandı

AK Parti'nin başarılı İl Başkanlarından Dündar Ünlü'nün salgın hastalığa yakalandığını öğrendik. Tabii "A Ke Pe'liler gizli gizli aşılanıyormuş" diyenleri Sayın Ünlü'nün bile hastalık kapması susturamaz. Komplo teorisi üreten kötü niyetli insanları susturacak bir şey olduğunu zannetmiyorum. Eğer gerçekten AK Parti üyeleri gizli gizli aşılansa böyle bir olayın haberini biz gazeteciler alamaz mıydık? Toplam 13 milyon üyesi olan bir partiden böyle bir haber sızmaz mıydı sizce?.. Bakın yine sinirlenip, komplo teorisyenlerine laf yetiştireceğiz diye, Dündar Ünlü'ye bir "Geçmiş olsun" bile diyemedik. Sayın Ünlü'nün gücünün kuvvetinin yerinde olduğunu biliyoruz. İnşallah kısa sürede bu hastalığı atlatacaktır.

 

Fırıncılar ne yapsın?

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan pidelerin fiyatları belirlendi. Buna göre 280 gramlık sade pide 3 liraya satılacak. Hatırlanacağı üzere geçen sene bu rakam 2 buçuk liraydı. Yüzde 20'lik bir zamla kurtulmuşuz. İstanbul'da ise geçen sene 3 lira olan pide yüzde 33 zamla 4 liradan satılacak. Ancak oradaki pidelerin 280 değil, 365 gram olduğunu hatırlatalım. Yani İstanbulda pidenin gramı 1,10 kuruş iken, Eskişehir'de 1,07 kuruş olacak. Netice itibarıyla bütün Türkiye'de pide fiyatlarının hemen hemen aynı olduğunu görüyoruz. Bir sene içerisinde o kadar çok şeye zam geldi ki fırıncılara kızmaya hakkımız yok. Onlar da işletmelerini çekip çevirmek zorundalar.

 

Alpulu üreticinin yüzü güldü

Ülkemizin tarım ve hayvancılıkta gerilediğini açıkça görüyoruz. Fakat buna karşın olumlu hiçbir adımın atılmadığını düşünmeyin. Son olarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, uygulanan Alpu'daki hayvancılığı geliştirmek için bir proje başlattı. Bu projenin ilk ayağı olarak da tam 76 üreticimize ücretsiz yonca tohumu verildi. Besicilerin en önemli şikayetlerinden birinin yem ücretleri olduğu düşünülürse, bu ücretsiz tohumların kıymeti bir kere daha anlaşılır. İl Müdürü Muhammed Gümüş ve arkadaşlarını tebrik ederiz. Böyle güzel haberleri yazmaktan da paylaşmaktan da büyük keyif alıyoruz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftçi 9 Nisan 2021 02:15

Boş sözleşmeye 50 yıldır imza atıyoruz

0 0 Cevap Yaz
millet 8 Nisan 2021 14:15

Kuraklık ve toprağın tam nemlenmemesi nedeniyle fazla ekim yapmayın diye. Ayrıca Pancar hasattan sonra beklemeden imalata girmesi lazım. Ama bizde kasımdan silolarda bekleyen pancarlarımız var. Bu yüzden 2020 2021 yılı için ekimin azaltılması konusunda uyarılar var. lütfen o Pancar kooperatiflerini dinleyin tarım bakanlığını dinleyin.

3 7 Cevap Yaz
millet 8 Nisan 2021 14:12

Türkiyedeki şeker üretimi şu anda türkiye ihtiyacının fazlası. Ve şu anda Şeker fabrikalarının çoğuda 3 4 ay çalışıyor. kalan aylar yatıyor. Çünkü ihtiyaç yok. Bu şekerin ihracatıda yok . çünkü mısır dan üretilen ve maliyeti bu şeker maliyetinin yarısından daha az. Ayrıca kuraklıktan dolayı 16 polar standartında olması gereken pancar da bu 16 polar seviyesi 10 lara 11 lere hatta 9 lara düşmüş .durumda . buda pancardan üretilen şeker maliyetini artırmıştır. Bu şeker ile imal edilen mamullerde mısır dan üretilen daha ucuz şeker ve tatlandırıcılara yönelmiştir. Toplumun çoğuda uygun fiyatlı mallara yönelmiş tir. Çok nadir firmalar bu daha faydalı pancardan üretilen şekeri (Pahalı olan) kullanmaktadır. Örnek Şehrimizin TANINMIŞ HELVACISI)Ancak çoğunlukla bisküvi çikolata tarzı ihracat yapan firmalar ucuz u kullanıyor.İşte bu nedenle bütün pancar kooperatifleri 2020 2021 yılında pancar üreticilerini uyarıyor.

4 8 Cevap Yaz
Anıl 8 Nisan 2021 09:41

Kerem bey belkide çiftçilere şöyle diyeceklerdir, pancar ekerken bana mı sordunuz ? Nasıl olsa milletin duymadığı şey değil... çiftçide alışır

5 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi