Eczacılar süreçten rahatsız

Siyaseti takip edenlerin yakından tanıdığı ve bir dönem CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Yücel Yenilmez, '"Günaydın Eskişehir"in konuğu oldu. Ancak Yenilmez'i siyasi kişiliğiyle değil, eczacı kişiliğiyle ekranlarınızda konuk ettik

12 Şubat 2021 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir

Siyaseti takip edenlerin yakından tanıdığı ve bir dönem CHP İl Başkan Yardımcılığı görevini de üstlenen Yücel Yenilmez, '"Günaydın Eskişehir"in konuğu oldu. Ancak Yenilmez'i siyasi kişiliğiyle değil, eczacı kişiliğiyle ekranlarınızda konuk ettik.

2005 yılında Eskişehir Eczacı Odası'na genç bir Sayman olarak katılan Yenilmez, önce 2007 yılında genç bir Genel Sekreter ve aynı yıl genç bir Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Şimdi Türk Eczacılar Birliği'nin bir nevi "Bakanlar Kurulu" olan Merkez Heyeti'nde görev yapan Yenilmez, yaklaşık bir seneyi bulan panremi sürecini değerlendirdi.

Bizimki kadar vaka sayısı bulunan ülkelerdeki ölüm sayısının çok daha fazla olduğunu ifade eden Yücel Yenilmez, "Bizdeki ölüm sayısı inanılmaz düşük görünüyor. Ama sadece görünüyor. Mesela bu virüs kalp kaslarını zayıflatabiliyor. Pek çok vatandaşımız bu sebepten ölebiliyor. Ancak bu ölümler virüsten değilmiş gibi istatistiklere işleniyor" ifadelerinde bulundu. "Mukadderat" sözüne karşı olduğunu ve bu kadar teslimiyetçi olunmaması gerektiğini belirten Yenilmez, "Sonuç olarak yönetilemeyen bir sistem var. Daha doğru yönetilseydi keşke. Yani İngiltere, Almanya haftalarca komple kapatıyorlar ülkeyi. Ancak sayıları düşüremiyorlar. Biz ise hafta sonu ve akşam sokağa çıkma yasaklarıyla 'Sayıyı çok indirdik" diyoruz mesela. Bu nasıl oluyormuş ki? Gerçi bizim Cumhurbaşkanımız herşeyden anladığını iddia ediyor ancak bu bilimsel olarak idare edilmesi gereken bir süreç" diye konuştu.

"Aşı süreci nasıl seyrediyor?" sorusu üzerine "Aşı yok" diye cevap veren Yenilmez, "Aslında aşı olsa çok iyi seyredecek. Dün akşam Sayın Bakan da söyledi. 'Günlük bir buçuk milyon aşı yapabiliriz ama aşıyı bulabilirsek' dedi. Ama aşı yok. Aşı tüm dünyada yılbaşından hemen önce piyasaya çıktı. Ama 2 buçuk milyon aşılama sayısına ancak ulaşıldı. Aşı olmadan bu işten kurtulmanın çaresi de yok bence. Ama ben bir sağlık çalışanı olduğum için yarın gidip aşımı olacağım. Aşı varsa sıkıntı yok. Ama aşı olmayınca ne yapacaksınız ki?" ifadelerinde bulundu.

Siyasi otoritenin 50 milyonluk aşı antlaşması yaptığını açıkladığını, bunun da yalnızca 10 milyonunun ülkemize geldiğini ve üstelik 120 milyon doz aşıya ihtiyacımız olduğunu belirten eczacı Yüzel Yenilmez, yine de aşıya güvenilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle Endonezya'da bir çalışma var. Aşı yapmak hastaneye yatma oranını yüzde 70 oranında azaltıyor, entübe olmayı da yüzde 100 oranında azaltıyor. Bu kesinlikle çok güzel bir oran. Aşı olmanın dışında bir çözüm yok. Kesinlikle aşıdan korkmamak lazım" diyerek vatandaşları uyardı.

Son zamanlarda ve internet ortamında takviye edici gıda adı altında ilaç satışı yapıldığına da değinen Yenilmez, bazı şirketlerin Tarım Bakanlığı'ndan izin alarak bu tip ürünleri sattığını, ancak bu durumun insan sağlığına büyük zararları olabileceğini kaydetti.

Bir takım takviye besinlerden ziyade, geleneksel ve sağlıklı beslenilmesinin daha faydalı olacağını da belirten Yücel Yenilmez, "Sağlıklı beslenen bir insan, vücudunun ihtiyaç duyduğu bütün vitaminleri alıyor. Buradaki tek eksiklik belki D vitamini olabilir. Ancak bunun dışında hastalıktan korunmanın en güzel yollarından biri sağlıklı ve dengeli beslenmek" ifadelerinde bulundu.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Goll 12 Şubat 2021 10:30

Şehir hastanelerini istemeyen zihniyetin elemanı olduğu belli kişileri memnun edemezsiniz her şeyi çok bilirler uzak durmanızı tavsiye ederim bu gibilerinden

3 4 Cevap Yaz
eskişehirli

Çok haklısınız. bu tiplerden uzak duracağızda. Onlar da artık eskişehirimizden uzak dursunlar. Bunlar yüzünden Bu şehir bir arpa boyu yol alamıyor.

2 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi