Cumhurbaşkanımız çok haklı

Bunların her biri ayrı bir yazının konusu olabilir elbette. Fakat burada özellikle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gözü yaşlı annelerin yaptığı eylemlerden bahsetmek istiyorum.

10 Eylül 2019 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Modern Müze'nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve dünya gündeminde yer alan açıklamalarda bulundu. Tabii Sayın Cumhurbaşkanı çok farklı konularda açıklamalarda bulundu. Mesela terör örgütlerine tırlar dolusu silah gönderen sözde müttefiklerimizden bahsetti. Hangi terör örgütlerine tırlar dolusu silahı kimler gönderdi, bunu başka bir yazıda ele almak lazım. Mutat olduğu üzere İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu ile yine polemiğe girdi. Fırat'ın doğusu hakkında Türkiye'nin tutumunu anlattı. Daha pek çok konudan bahsetti.
Bunların her biri ayrı bir yazının konusu olabilir elbette. Fakat burada özellikle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde gözü yaşlı annelerin yaptığı eylemlerden bahsetmek istiyorum. Bilindiği gibi kısa bir süre önce HDP binalarının önünde evlatları dağa kaçırılmış anneler tarafından bir eylem başlatıldı. Aralarında Gaye Usluer'in de bulunduğu bazı CHP'liler böylesi bir eylemin bir partinin önünde yapılmaması gerektiğini belirtti. Aslında böylesi bir eylemin yapılacağı yer, tam da HDP binalarının önündedir. Maalesef bazı aydınlarımızın bu eyleme karşı duyarsız olduklarını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuda yerden göğe kadar haklı buluyoruz.
AK Parti'yi eleştirecekseniz buyrun eleştirin. Ancak sırf AK Parti'yi eleştirmek için demokratik bir eylemi de görmezden gelemezsiniz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün sorumlu olduğu orman yangınları karşısında da aynı çevrelerin sustuğunu belirtti. Hükumeti yangınları söndürmek konusunda başarısız olmakla eleştirmek başka bir şey. Onu biz de yaptık. Ancak aşağılık bir terör örgütünün ormanlarımızı yakmasına ses çıkartmamak da ne oluyor? 4'üncü Halifemiz Hazret – i Ali, "Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır" demiş. Aydınlarımız dilsiz şeytan olmamalı...

Başkan Yenil'medi

Eskişehir ve Bilecik Eczacı Odaları olağan bir genel kurul yaparak, yeni yönetimini belirledi. Seçimlere mevcut başkan olarak katılan Yücel Yenilmez güven tazeledi. Yenilmez seçimlere tek liste hâlinde katıldı ve beklendiği gibi üyelerinin büyük bir teveccühüyle karşılandı. Yenilmez'in yönetim kurulunda Mustafa Çelik, Nur Kılıç, Berrin Altıntaş, Cenk Özcan, Eren Yılmaz ve Metin Kamış gibi önemli isimler de yer aldı. Seçimlerden önce, "İnşallah yeni dönemde daha güzel şeyler yaparak meslektaşlarımıza hizmet etmek istiyoruz" diyen Sayın Yenilmez ve arkadaşlarını tebrik ederiz.

Daha çok dertlenirler​

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, bir kez daha sel felaketine uğrayan çiftçilerimizin durumuna dikkat çekti. Bilindiği gibi Haziran ayında bir sel felaketi yaşanmış, üreticilerimiz ciddi bir zarara uğramıştı. Yine bilindiği gibi hükumet yetkilileri, "En kısa sürede yaralarını saracağız" mealinde açıklamalar yapmış ve yine bilindiği gibi hiç bir şey yapmamışlardı. Çakırözer çiftçilerimizin toplam borcunun 100 milyon lira olduğunu iddia ediyor. Bu rakama nereden ulaşmış orasını bilemeyeceğim. Öte yandan hükumet yetkilileri de 60 milyon liralık zarar tesbit ettiklerini açıklamışlardı. Bu rakamlardan hangisinin doğru olduğunu bilemeyeceğim. Ancak hükumetimizin tesbit ettiği 60 milyon liralık zarar doğru olsa bile ortada ciddi bir sorun var demektir. Ciddi bir sorun vardır çünkü yetkililer "Ödeyeceğiz" dedikleri zararları da ödemiyorlar. Yetkililer basının karşısına çıkıp mangalda kül bırakmamayı çok iyi biliyorlar. Ancak iş icraata geldi mi ortalıkta görünmüyorlar. Son olarak "Bu sefer söz; 31 Ağustos'ta çiftçimizin zararını telafi edeceğiz" demişlerdi. İktidar mensuplarına bir an önce çiftçimizin zararını karşılamalarını tavsiye ederiz. Yoksa, "Kırsalda neden bu kadar oy kaybettik? Nasıl oldu da CHP Meclislerde çoğunlu sağladı?" diye çok dertlenirler...

Üç Başkan geldi​

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu sene 738'incisi yapılacak olan Ertuğrulgazi'yi anma şenliklerine katılmak için Söğüt'e gitti. Ancak Sayın Bahçeli Ankara'dan Bilecik'e giderken, bir gece Eskişehir'de konaklamayı da ihmal etmedi. İl Başkanı İsmail Candemir'in yanı sıra İlçe Başkanları tarafından da ağırlanan Bahçeli'yi karşılayan isimler arasında yeni Ülkü Ocakları Başkanı Kazım Aksoy da vardı. Böylece Eskişehir bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonra AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve nihayetinde de MHP lideri Bahçeli'yi konuk etmiş oldu. Her üç partinin yöneticileri de genel başkanlarını hak ettikleri şekilde ağırladılar. Eskişehirli olarak kendilerine teşekkür ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi