Çakırözer Toprak'a sahip çıktı

Merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve ender görülen bir hastalık olan SMA hastalarının yaşadığı dram sıklıkla basında yer alıyor.

18 Haziran 2021 09:08
A
a
Sütiş Eskişehir
Merkezi sinir sisteminden kaynaklanan ve ender görülen bir hastalık olan SMA hastalarının yaşadığı dram sıklıkla basında yer alıyor. Genellikle bebeklik çağında ortaya çıkan bu hastalığın maalesef kesin bir tedavisi bulunmuyor. Ancak hastalar belli ilaçları alarak, hayata tutunma şansına sahipler. Tabii bu şansa herkesin sahip olma şansı bulunmuyor. Zira sürekli alınması gereken söz konusu ilaçlar bir hayli pahalılar. Bu sebeple pek çok aile çocuklarını hayata döndürmek için ne yapacağını şaşırmış durumda. Maalesef devlet bu çocuklarımızın ilaç paralaranı karşılamıyor. Bu trajedilerden birinin Eskişehir'de yaşandığını biliyor muydunuz. 3 buçuk yaşındaki Toprak Yavaş'ın ailesini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer çağrıda bulundu. Çakırözer "Toprak ve ailesini ziyaret ettikten sonra hem Sağlık Bakanlığı, hem de ilacın üretici firma yetkilileri ile görüştüm. Çocuklarımız için kaybedecek zamanımız yok. Toprak gibi, binlerce SMA’lı çocuğumuz için kalıcı çözüm şart. Sağlık Bakanlığı ve ilaç firması bir an önce anlaşmalı. Bütün aileler ilacına, tedavisine kavuşmalı" ifadelerinde bulundu. Sayın Çakırözer'in yerinde çağrısını destekliyoruz. Bu devlet beş buçuk müteahhidini zengin etmesini nasıl biliyorsa, 3 buçuk yaşındaki yavrumuz Toprak'a da sahip çıkmasını bilir. Ya da en azından biz böyle bir devlete inanmak istiyoruz...

Özen hızlı başladı
ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, kurumundaki çalışmalara hızlı başladı. Baktığımız zaman Özen'in göreve gelmesiyle birlikte bir takım aksilikler de olduğunu görüyoruz. Bunların başında Alpu İlçesi'nde yaşanan "zehirli su" paniğiydi. Bildiğim kadarıyla olayla ilgili soruşturma sürüyor. Ancak olayın bir çiftçinin ilaçlama tankına zirai ilaç ve su doldurulduğu sırada, kanalizasyon çalışmaları nedeniyle su borusunun patlaması sonucunda su hattında zirai ilaç karışması şeklinde cereyan ettiği varsayılıyor. Bu olay sonrasında ise ilçede yaşanan kısa süreli endişe, ESKİ yetkililerinin bölgeye 7 tanker göndermesiyle çözülmüş, tankerlerden 6'sı küçük ve büyükbaş hayvanların ihtiyaçlarını karşılarken, bir tanker de vatandaşların ihtiyaçları için çalışmıştı. Bu tip "Öngörülemeyen" krizler zaman zaman olur ve usta yöneticiler, bu krizler karşısındaki soğuk kanlılıkları ve akılcı çözümleriyle belli olur. Göreve gelmesi belli çevreler tarafından eleştirilen Oğuzhan Özen'in bu ilk zorlu sınavdahn anlının akıyla ayrıldığını hepimiz gördük. Bu arada ESKİ'nin içme ve kullanma suyu hatttı ve su deposu yapım çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de natırlatalım. Ekipler son olarak Yeniakçayır Mahallesi'ndeki depo çalışmalarını da tamamlamış. Oğuzhan Özen ve mesai arkadaşlarının çalışmalarını ilgiyle takip ediyoruz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi