Bir garip adaylık!

CHP içinde “adaylık” söz konusu oldu mu son 15-20 yılda çok büyük haksızlığa uğrayan tek bir isim vardır… Erman Gölet! Belediye başkanlığına, milletvekilliğine aday oldu. Ön seçim olsa, hepsinden birinci çıkabilecek potansiyele sahipti. Ancak “genel merkez yoklamaları” nedeniyle aday yapılmadı, listelerde alt sıralara konuldu.

8 Şubat 2024 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP içinde “adaylık” söz konusu oldu mu son 15-20 yılda çok büyük haksızlığa uğrayan tek bir isim vardır…
Erman Gölet!
Belediye başkanlığına, milletvekilliğine aday oldu. Ön seçim olsa, hepsinden birinci çıkabilecek potansiyele sahipti. Ancak “genel merkez yoklamaları” nedeniyle aday yapılmadı, listelerde alt sıralara konuldu.
Kişilere küstü, kırıldı ama partisine küsmedi. Her seçim döneminde sahaya indi! Bir dönem CHP adaylığı teklif edilenler kaçarken, Gölet gururla aday oldu…
Sonuçta Gölet’in halktaki karşılığını diğer partilerde gördüğü için her dönem CHP dışındaki partilerden adaylık teklifi geldi…
Gölet, bunların hiç birini kabul etmedi. Hızlıca dedikoduların önüne geçti. “Kırılsak da dökülsek de haksızlığa da uğrasak partimden başka bir yerden aday olmam” dedi. Gölet, CHP’liler arasında “yaşayan efsane” konumuna geldi!
Gölet örneğini niçin verdiğimi tahmin etmişsinizdir…
Geçen yıl CHP’den milletvekilliği için aday adayı olan, bir ay önce CHP’den Büyükşehir Belediye başkanlığına aday adayı olan önceki ESKİ Genel müdürlerinden Garip Yıldırım, DSP’nin Odunpazarı Belediye başkan adayı oldu…
Kazım Kurt’un rakibi…
Tam karşısında!
İntikam mı, hırs mı, ya da bilmediğimiz başka bir neden mi?
Bilinmez! Ama doğrusu CHP’lileri üzdü! Oy kaybedecekleri için değil, Garip Yıldırım’ı kaybettikleri içindir üzüntüleri!
Şaşırmamak elde değil, çünkü kimse Yıldırım’dan böyle bir hareket beklemiyordu!  Aday olmak elbette demokratik hakkıdır. Ancak, siyaseti az çok bilenler bu adaylığı “çok garip” buluyor. Garip buluyorlar çünkü “geçerli bir nedeni” bir türlü bulamıyorlar. Belli ki amacı kazanmaktan ziyade kaybettirmek! Kendince, haklı gerekçeleri de olabilir!
 Ancak, bu adaylıktan sonra CHP’lilerin Yıldırım’a bakışı “asla eskisi gibi olmayacak”
Hakkını yemeyelim Yıldırım, Köy Hizmetleri’nde ve ESKİ Genel müdürlüğünde başarılı çalışmalar yürüttü. İşte, DSP adaylığı ile CHP’ye kaybettirmeye yönelik hareketleri bütün iyi işlerin üstünü örttü. Eskişehir’de artık “bir bölen” olarak anılacak.
Sol çevrelerin hepsinde şimdi Garip Yıldırım’ın Odunpazarı’na hangi gerekçeyle aday olduğu konuşuluyor. Teoriler epey fazla. Üstelik, CHP’nin Mihalıççık’ta DSP’den aday olan Haydar Çorum’un karşısına aday çıkarmazken, DSP Genel merkezinin bu adaylığa yeşil ışık yakması da manidar bulunuyor.


 

KUMRU ÇABASINDA HAKLI ANCAK!

 
Odunpazarı Kent Konseyi Bisiklet Çalışma Grubu ve Tiyatro Çalışma Grubu gönüllüleri, Başkan Kazım Kurt’la bir araya geldi.
Alaaddin Park Kafe’de gerçekleşen etkinlikte konuşan Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru bisikletle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
-Biz bisikletle ilgili çalışmalarımızı özel günlerde tur yapmaktan ibaret görmüyoruz. Kentteki bisiklet farkındalığını arttırmak, yerel yönetimlerin de bu konuda dikkatini çekmek ve bisiklet kullanımını teşvik etmek en büyük amacımız.
…/…
Bisiklet konusunda Kent konseyi büyük bir çaba gösteriyor. Ancak, ne yazık ki bisiklet yollarımız çok yetersiz…
Kumru’nun “farkındalığı dile getirmek” sözü ile de aslında bu konuya dikkat çekiyor. Bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmalıyız.
Önce bisiklet yolları şart! Yol yaparsanız bisikleti teşvit edersiniz!
Bisiklet Eskişehir’de ulaşım aracı olmazsa Türkiye’nin hiçbir şehrinde olmaz!


 

TEPEBAŞI’NIN ÇOCUKLARI CESARETLİ!

Diş sağlığı konusunda Tepebaşı Belediyesi, bütün Türkiye’ye örnek oldu. Tepebaşı Belediyesi’nin Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Muayeneye gelen çocuklar tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor bir yandan da sağlıklı dişlere kavuşuyor.  4-18 yaş grubu çocuklara psikolojik danışmanlık, diş sağlığı eğitimi ve acil müdahale ve tedavi işlemleri gerçekleştiriliyor.
Hepimiz dişçiden korkarız.
İlk kez gittiğimizde tedirgin oluruz. Dişçiye ilk kez gelen çocuklara Tepebaşı Belediyesi tarafından cesaret belgesi veriliyor.
Tepebaşı’nın çocukları cesaretli!


 

GÜNAHKARIN GELECEĞİ!

Oscar Wilde, her yapılanı yargılamamak gerektiğini söylüyor.
Bunun nedenini de şu cümlelerle açıklıyor:
-Her insan iyi olmayabilir; ama her insanda bir iyilik mutlaka vardır. Kimseyi kabaca yargılamayın çünkü her azizin bir geçmişi, her günahkârın bir geleceği vardır.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Her zaman bir yerden göç edilmez ki; bazen bir insandan göç edilir, bir anıdan,bir histen…

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi