Başkan Kurt meydan okudu!

CHP’nin ilk seçim bürosu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından Halk Caddesi’nde açıldı...

22 Ocak 2024 08:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir CHP adayları 22 01 2024
CHP’nin ilk seçim bürosu Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından Halk Caddesi’nde açıldı...
Açılıştan ziyade miting şeklindeydi…
Halk Caddesi, sol seçmenin kalbinin attığı yer. Gültepe, Yıldıztepe, Büyükdere, Göztepe, Kırmızıtoprak ve Vişnelik’ten yoğun katılım oldu. Kurt “en güçlü olduğu” mahallelerde “ kayıp yok, birlik ve beraberlik içindeyiz” mesajı vererek yarışa başladı…
Milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, yöneticiler tam kadro açılıştaydı. Bu fotoğrafı geçen seçimlerde görmemiştik…
Birçok CHP’li…
-Rakibi yok, Kurt işi bitirdi, yorumunda bulundu…
Gerçekten de Kurt seçim ofisini açtığında henüz kayda değer bir rakibi yoktu!
Kurt’un konuşması adeta bir meydan okumaydı:
-31 Mart’ta halkın önüne çıkacak, hesap vereceğiz. Hesap vermekten korkmuyoruz, çünkü verilmeyecek hesabımız yok! Kimseden çekinmeden uygulamalarımızı gerçekleştirdik. Mali disiplini sağlamış ve artı bütçe veren bir belediye olarak çalıştık. Halktan yana, yoksuldan yana garibandan yana, ezilmişten yana, dezavantajlılardan yana bir belediyecilik uyguladık.
-Maalesef tek parti, tek adam 2028’e kadar iktidarı aldı. 2024 yerel seçimleri bu nedenle çok önemli. 2024 seçimlerini kazanmalıyız ki oradaki gücü dengeleyelim. Halkın itirazını ortaya koyalım. 2024 seçimleri, o nedenle bizlere iki kat çalışma zorunluluğu getiriyor. Eskişehir’de mevcut belediyelerimize yeni belediyeler ekleyeceğiz.
 

KARŞIMIZA ADAY BULAMIYORLAR!

CHP’nin ilk seçim bürosunun açılışında il başkanı Talat Yalaz’ın konuşmasında altını çizdiğim iki bölüm oldu…
Yalaz, “Başkan Kurt’u eleştirenlere” şu cümlelerle yanıt verdi:
-Odunpazarı Belediyesi ve Kazım Başkan şeffaf belediyecilik anlamında Türkiye’ye örnek bir belediyecilik icra ediyor. Söylemleriyle de ülke gündemine ve sorunlarına katkı sağlıyor. Bu yüzden en çok onu eleştiriyorlar.
Yalaz’ın mesajını sadece rakip partilere yönelik olarak algılamamak gerekir.
Yalaz’ın ikinci mesajı ise Ak Parti’ye:
-Büyükşehir'de karşımıza aday bulamadılar, başka partiden aday devşirdiler. Kazım ve Ahmet başkanın karşısına da aday bulamıyorlar. İsterseler Recep Tayyip Erdoğan'ı getirsinler yine biz kazanacağız. Hep kazandık, yine kazanacağız. Biz kazanmayı biliyoruz.
 
TARİHİN CİLVESİ!
 
2019 yerel seçimlerinden önce Eskişehir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmanın bir bölümünde şöyle demişti:
-Hocam Eskişehir size emanet!
Aradan 5 yıl geçti.
Yılmaz Büyükerşen, kendisi aday olmadı uzun yıllar birlikte çalıştığı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Ayşe Ünlüce’nin Büyükşehir adayı olmasını istedi…
Gültepe’deki açılışta yaptığı konuşmada adayları şu cümlelerle Eskişehirlilere emanet etti:
-Eskişehir, yaptığımız projeler ve sizlerin yardımlarıyla dünyada şehircilik anlamında bütün ödülleri alan bir şehir oldu. Bu ödüller benim değil sizlerin ödülü bu bakımdan sizlere minnet ve şükran borçluyum. 25 yıl süren şehircilik maceramın sonu geldi. Artık görevi sizlere ve benden sonra gelenlere devretmek durumundaydım. Bu şehrin topraklarında yetişen bir çiftçi ailesinin kızı olarak hukukta büyük başarı gösteren Ayşe Ünlüce’yi sizlere miras olarak bırakıyorum. İki Belediye Başkanı arkadaşımla birlikte Ayşe Ünlüce’yi ve bu şehri sizlere emanet ediyorum!
 

TELAŞA GEREK YOK TANITIRIZ!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile ES TV de yaptığımız programda kendisine şu soruyu yönelttik:
-Ayşe Ünlüce, diğer siyasetçilere göre pet tanınmıyor?
Kurt, bu soruya ustaca yanıt verdi:
-Ayşe Hanım’ın çok iyi bir bürokrat olması bir artıdır. Diğer adayların olmaması bir olumsuzluktur. Tanınmayla ilgili tanınır diye düşünüyorum. 3 kere daha televizyona çıksın tüm Türkiye tanır. Tanıtırız. Zaten seçim kampanyasının amacı bu değil mi? Köy köy, ev ev gezeceğiz tanıtacağız. Hiç tanınmamak kötü tanınmaktan iyidir. O olumsuzluklar bizde yok. Hiç telaşlanmayın tanıtırız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi