Antrenör kimdir

  Son zamanlarda Şehrimizde çalışan Antrenörlerimizin, ne kadar zor şartlarda görev yaptığına şahit oluyoruz. H

8 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
 
Son zamanlarda Şehrimizde çalışan Antrenörlerimizin, ne kadar zor şartlarda görev yaptığına şahit oluyoruz. Her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, takımlarını sevk ve idare etmeye çalışıyorlar. Antrenörlüğü sadece kulübede takımını idare eden, oyuncu değişiklikleri yapan, etrafa hava tava yapan, herkesin yapacağı bir işmiş gibi gösterilmek isteniyor. Bir futbol takımını bir maça hazırlamak, bir sezonun başından sonuna kadar hedefi canlı tutmak, umutları yarına taşımak, insan yönetmenin zorluğunu ancak bu işlerle uğraşan Antrenörler bilir. Dışardan gazel okuyanlar için Antrenörün tanımını bilen bilir, bilmeyenler için hatırlatmak istiyorum.
Bir Antrenör her şeyden önce dürüst olması, futbol bilgisine geniş ölçüde sahip olması, gelişmeleri yakından takip etmesi gerekir. Tüm futbol konularına vakıf olmasıyla beraber kendisini daima yenilemelidir. Her türlü eleştiriye açık olmalıdır. Psikoloji hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Bir futbol takımını oluşturan kadro sayısını düşündüğümüzde bunların sevk ve idaresi insan psikolojisinden anlamanın önemi ortaya çıkar. Antrenörün en zor görevlerinden biridir.
Antrenör; Önder, Lider, Örnek olması gerekir. Bir Antrenör, bu vasıflara haiz bir kişiliğe sahip olmalıdır. Yaşamı mütevazı, temiz ve dakik olmalı, sorumluluk bilinci taşımalı, kötü alışkanlıklardan uzak durmalıdır. Dert dinlemesini bilen, sorunlara çare bulan, güvenilir ve babacan olmalıdır.
İyi bir Antrenör olmak için yukarıda saydığım vasıflarla beraber, bir futbol maçında takımının koordinesini eksiksiz yapmalıdır. Antrenörlüğün kısaca tanımı budur.
Antrenörlerimiz bu tanımı defalarca okumuşlardır. Uygulayanlar başarılı, uygulamayanlar başarısız olmuşlardır. Bu içsel bir sorundur. Antrenörler bireysel olarak öz eleştirisini muhakkak yaparlar.
Bizim derdimiz Antrenörlüğü basit gören, yönetici kartıyla takım çalıştırmaya çalışan, bunlara zemin hazırlayan yöneticiler gençliğe hizmet mi yoksa ihanet mi ediyorlar. Bu konudaki düşüncelerini gözden geçirmelerini öneriyorum. Bu tür yanlışa ortak olan yöneticiler ve sahte Antrenörler, yukarıda saydığımız, Antrenör tanımındaki faktörlerin hangisini kendisinde görüyorlar ve yakıştırıyorlar.
Gecesini gündüzüne katarak, gençliğe hizmet eden gerçek Antrenörlere selam olsun.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi