Ak Parti Adayları Kimler Olacak?

Ak Parti Eskişehir kurmayları ve partililer için Hasan Polatkan Havalimanı meselesi aslında iyi bir fırsat oldu.

13 Nisan 2022 08:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Ak Parti Eskişehir kurmayları ve partililer için Hasan Polatkan Havalimanı meselesi aslında iyi bir fırsat oldu.
 
Sessizliklerini yekten bozdular. Daha az eksikle mücadele ettiler. Hem partinin şehirdeki kurmayları, hem Ankara ayağı hem de teşkilatın bir kısmı için mevzu uyandırıcı, silkeleyici bir etki oluşturdu.
 
Tabi şehir kamuoyunun bu konuyu ısrarlı bir şekilde gündemde tutması ve şehrin ciddi bir baskı oluşturmasını da yabana atmayalım.
Sonuçta siyaset bir reyting bir vitrin işidir. Nitekim gözler böyle önemli bir şehir mevzusuna çevrilince partililer de bu vitrini iyi kullanmak ve rüştünü ispat etmek istedi.
 
Uzun zamandır Ak Partinin gelecek dönem vekil adayları ile ilgili aleni bir şekilde konuşulan isimler var. İl Başkanı Zihni Çalışkan, MKYK üyesi Burhan Sakallı, Dündar Ünlü gibi isimler için iddialı konuşanlar, istek ve tahmini birbirine karıştıranlar bir hayli fazla.
 
Hatırlarsınız geçtiğimiz aylarda bende bir isme dikkat çekmiş ve Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın’ın Ak Parti Genel Merkezinin Eskişehir 1. sıra adayı olabileceğini yazmıştım.
 
Bu tahminimde ısrarcı olmaya devam ediyorum. Nabi Hoca’nın 3 dönem kuralından ötürü yeniden aday olmayacağı için ilk sıranın bir başka profesöre ve iktidara çok yakın olan yazar, TV yorumcusu Hasan Basri Yalçın’a emanet edilmesi muhtemeldir.
 
Eskişehir doğumlu olan, Birlik Vakfının sevdiği, il yönetiminde akrabaları olan Yalçın’ın aday olması durumunda diğer sıralarda kim olur sorusuna cevap vermek ise biraz zorlaşıyor.
 
Çünkü dikkatinizi çektimi bilmem ama şu ana kadar kamuoyunda oluşan aday enflasyonu hep erkek adaylar üzerinden gidiyor.
 
Sıralama özellikle ilk 3 içinde yüksek ihtimalle bir kadın adayın olacağını es geçerek ilk 3 sırayı erkeklerle dolduruyoruz.
 
O yüzden aynı sıralama içinde daha doğrusu ilk 3 isim arasında hem Çalışkan, hem Sakallı, hem Ünlü gibi isimlerin yan yana gelme olasılığı neredeyse imkansız.
 
Teşkilatın yarım kalan sevdası diyebileceğimiz Dündar Ünlü’yü yeniden 4. sıradan aday yapamazlar. Mutlaka ilk 3’te yer alması lazım.
 
Ünlü olmaz ise Sakallı gibi MKYK üyesi bir ismi 3. sıraya koyamayacağınızı göre, muhtemelen kadın adayın 3. sırada yer alması lazım.
 
Bu durumda 2 dönem vekillik yapmış Emine Nur Günay’a 3. sırayı vermek olmaz. Ya aday gösterilmeyecek ya da Emine hanım 2. sıradan aday olarak yoluna devam edecek.
 
İşte o zaman 3. sıra için il başkanı Çalışkan ismi düşünülebilir.
 
Yani mevcut tahminlere göre daha doğrusu bana göre 3 olasılıklı bir liste karşımıza çıkabilir.
  1. Hasan Basri Yalçın 2- Emine Nur Günay / Yeni Kadın Aday 3- Zihni Çalışkan
Veya
  1. Hasan Basri Yalçın 2- Dündar Ünlü  3- Yeni Kadın Aday
Veya
  1. Burhan Sakallı 2- Emine Nur Günay 3- Zihni Çalışkan …
 
Tabi bu tahminlerin altından çok sular akar. Seçime kadar neler olur neler. Ancak mevcut gündem içinde olasılıkların bu şekilde işlemesi benim için sürpriz olmaz.
 
Son olarak aslında herkesi ters köşe yapacak ve sürpriz bir şey daha olabilir.
Bugün hiç ihtimal vermediğimiz Eskişehir vekili Harun Karacan’da partinin ilk sırası olarak karşımıza çıkabilir. Çünkü genel merkezin Eskişehir’e genelde beklentilerin dışında hamle yaptığına ve sürprizi sevdiğini daha önce birkaç kez gördük.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Okur 13 Nisan 2022 16:56

Muhalefetin cumhur başkanı adayı kim acaba bilen varmı?

4 1 Cevap Yaz
es esli 13 Nisan 2022 11:43

Harun karaca ne alaka eskisehir için ne yaptı

1 9 Cevap Yaz
Hazim 13 Nisan 2022 11:31

Sakallı, Günay? ve Çalışkan olur.

2 0 Cevap Yaz
Eskişehirli Birisi 13 Nisan 2022 10:57

Hasan nasri Yalçın İstanbul doğumlu yazıyor kaynak https://www.bolgegundem.com/hasan-basri-yalcin-kimdir-nereli-ve-kac-yasinda-3010034h.htm

1 1 Cevap Yaz
Emenike 13 Nisan 2022 09:47

Bence şu Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon ortamında Ah bartinin işi zor

2 10 Cevap Yaz
İsmail 13 Nisan 2022 09:43

Aslında akp nin adaylarının kim olacağı önemli değil, zira; Yıllardır seçim kazanabilmek için herhangi bir vaatleri yok. Doğru düzgün vaat olmayınca, insanlardan kendi kemik seçmeni hariç oy alamıyor. Doğru strateji ve vizyon olmayınca adayın kim olduğunun bir önemide olmuyor. Bak mesela, Harun karacanı Büyükşehir adayı yaptılar 2014 seçimlerinde, sloganları neydi ? Eskişehirin Evladı Harun Karacan... Kim seçti bu eğreti sloganı ? Volkan doğan geçtiğimiz yerel seçimde Odunpazarı belediye adayıydı. Fakat hiç kimse ona, boş bir arsanın sahibinin rızası olsa bile, eğlence çadırı kurabilmek için belediyeden izin alinması gerektiğini söylememişti. Kendisinin bunu bilmeme gibi bir durumu yoktu ama Odunpazarı belediyesi bu çadırı mühürleyince kabahatli oldu, kendisi ise mağdur olarak ilan edildi.. Bu vizyonsuzlukla seçime girmeleri bile mucize..

3 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi