5G çok yakında geliyor

Serkan Açıkgöz yazdı

14 Ekim 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, yakında gelecek olan 5G'nin altyapı çalışmalarını hazırladıklarını belirterek, "5G gelince ne olacak? Sağlıkta, tarımda, sanayide hayatımızın her alanında artık çok fazla yorulmadan teknolojiyi 5G sayesinde insanımızın hizmetine sunmuş olacağız." dedi.
 
 
Facebook doğruladı!
 
Sosyal paylaşım sitesi Facebook, hackerların güvenlik açığı nedeniyle 29 milyon kullanıcının bilgilerine sızdığını doğruladı. Facebook yaptığı açıklamada, güvenlik açığından faydalanan kötü niyetli kişilerin 29 milyon hesaba eriştiğini tespit ettiklerini duyurdu. Facebook'un üçüncü parti ile WhatsApp ve Instagram gibi uygulamalarının söz konusu olaydan etkilenmediği belirtildi. Ayrıca Facebook, 50 milyon kullanıcıya ait veri sızıntısı ihtimali üzerine kullanıcı erişim bilgilerini resetledi. Antivirüs yazılım kuruluşu ESET, Facebook web sitesinden çıkış yapıp tekrar girmenin bu güncellemeyi devreye sokacağını duyurdu. Olay sonrasında Facebook yalnızca bu hesapları değil, risk altında olduğu belirlenen 40 milyon kişinin daha hesaplarını askıya aldı.
 
 
YouTuber'lara kötü haber!
 
Dünyanın en büyük video paylaşım sitesi YouTube için içerik üretenlerin yaptığı standart hareketlerden biri olan 'tutan bir çalışmayı kopyala' günleri sona eriyor. YouTube aldığı bir kararla içerik kopyalayan YouTuberlar'a ödeme yapmayacağını duyurdu. Daha önce video üretenlerin para kazanabilmesi için en az 4 bin saat ve bin aboneye sahip olma zorunluluğu getiren YouTube şimdi de farklı bir adım atıyor. Buna göre içerik kopyalayan üreticiler artık ödeme alamayacak.
 
 
Whatsapp'ta önemli değişiklik
 
WhatsApp, hacker'ların uygulamayı ele geçirmelerine izin veren bir açığı kimseler duymadan kapatmayı başardı. Videolu çağrılara cevap verdiğinizde uygulamayı ve hesabınızı ele geçirmeye olanak tanıyan ciddi güvenlik açığı WhatsApp tarafından kapatıldı. Android ve iOS uygulamalarında bulunan açık, hatalı bir Real-time Transport Protocol paketi yoluyla uygulamanın yığın belleğinin bozulmasına ve saldırıya açılmasına izin veriyordu.
 
 
Kadınlar erkek olmadan gebe kalacak
 
Avustralya'da bir doğurganlık uzmanı, Avustralyalı kadınların 20 yıl içinde erkeksiz çocuk doğurmalarının mümkün olabileceğini söyledi. Hâlihazırda Avustralya yasaları, etik kaygılarla buna izin vermiyor. Ancak Dr. Molloy zamanla bu anlayışın değişeceğine inandığını belirterek "Teknoloji gelişmeye devam edecek. Bunu durduramazsınız" dedi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi