Kara Cuma esnafımızın yıllarını çaldı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kara Cuma esnafımızın yıllarını çaldı
A
a

Tüm dünyada 'Black Friday', yani 'Kara Cuma' adı ile indirim günleri ilan edildi. Türkiye'de de uygulanan 'Kara Cuma' büyük tepkilere neden oldu. Bazı ünlü markalar protesto edildi. Kara Cuma'ya bir tepki de Eskişehir'den geldi. Başkan Şen 'Kara Cuma'nın esnafın geleceğini çaldığını ifade ederek, "Esnafa vurulan en büyük darbedir" dedi.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen Kara Cuma'ya tepki gösterdi. Şen Kara Cuma'nın esnafı olumsuz şekilde etkilediğini ifade eden Şen, "Avrupa’daki kurumsal şirketler ve global sermayenin ortaya çıkarttığı bir alışveriş şekli ülkemize de bu yıl yansıdı. ‘Kara Cuma’ adı altındaki bu indirim kampanyası dinimizde önemli yeri olan Cuma gününün adını kötü göstermesinin yanında, küçük esnafımızın ticaretini de etkiledi. Büyük şirketler ülkemizdeki AVM’lerde ve internet satış sitelerinde ‘Kara Cuma’ indirimlerini uygulayarak ürünleri karlılık esasına göre değil, güne damgasına vurmak adına yaptılar. Kârlılık yanı sıra, zararına ürünler sattılar" dedi.

'KARA CUMA’ ESNAFIMIZIN YILLARINI ÇALDI
Maliyetin altındaki satışların esnafın gelecekteki satışını da etkilediğini ifade eden Şen, "Maliyetin altındaki satışlar, küçük esnafımızın bugünkü satışlarını etkilediği gibi gelecekteki satışlarını da etkiledi. İnsanlar alım güçlerinin dışına çıkarak kredi kartları ile borçlanarak ihtiyaçları olmayan ürünleri de aldılar.1 ceket alacak bir vatandaş, indirim nedeniyle 3 ceket aldı. Aldığı 3 ceketle belki 2 yıl, 3 yıl geçirecek. İnsanlar uzun yıllar kullanacakları ürünleri aldılar. Bu sebeple, küçük esnafın bugünkü satışını etkilediği gibi önümüzdeki senelerde yapacağı satışları da etkiledi. ‘Kara Cuma’ esnafımızın yıllarını çaldı. Esnafımızın ticari anlamda da geleceklerini etkiledi.Kara Cuma, esnafımızın bu yılki ticaretini ciddi manada etkiledi ve bu etkileri önümüzdeki aylarda hatta yıllarda bile kendini gösterecektir. Hükümetimiz, devletimiz kara Cuma’ya bir tedbir almalı. Bunun uygulanma sahasını kısıtlanabilir. Bu, küçük esnafımıza vurulmuş çok büyük bir darbedir" diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi