Kadına şiddete halaylı tepki

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Kadına şiddete halaylı tepki
A
a

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu tarafından (EDKP) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle erkek şiddeti protesto edilerek, yürüyüş düzenledi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kadına şiddete halaylı tepki

Dünyanın birçok ülkesinde protesto ve yürüyüşler yapılan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Eskişehirli kadınlar bu yıl da kadına yönelik şiddeti protesto etti. Üniversite Caddesi üzerinde bir alışveriş merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 kadın, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde erkek şiddetinin son bulması için sloganlar atıp, düdükler çalarak farkındalık oluşturmaya çalıştı. Kadınlar, ellerinde bulunan hazırladıkları birbirinden farklı yazıların yer aldığı dövizlerle sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı. Bir süre yürüyen kadınlar, İsmet İnönü Caddesi’ndeki bir alışveriş merkezi önünde durdu.

Kadına şiddete halaylı tepki

Burada EDKP adına basın açıklaması yapan Emel Bilgin, 25 Kasım’ın öneminden bahsederek, “25 Kasım Dominik Cumhuriyeti’nde Trujillo diktatörlüğüne karşı, özgürlük mücadelesini yükselten Mirabal kız kardeşlerin, diktatörlüğün askerleri tarafından tecavüz edildikten sonra vahşi bir şekilde katledildikleri ve cesetlerinin bir uçurumun dibinde bulunduğu alçak bir saldırının utanç günün ve insanlık ayıbının yıldönümüdür. Bu yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nü tüm dünyada ve ülkemizde faşizmin, adaletsizliğin, şiddetin, gericiliğin, yoksulluğun yükseldiği bir ortamda karşılıyoruz. Kadına yönelik uygulanan bu politikaların sonucunda son 15 yılda 14 bin 293 kadın öldürülmüş, bu suçlar iyi hal indirimleriyle meşrulaştırılmak istenmiştir” şeklinde konuştu.

Kadına şiddete halaylı tepki

Yapılan basın açıklamasının ardından kadınlar hep birlikte halay çekti. Daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kadına şiddete halaylı tepki
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ali 26 Kasım 2017 11:41

birazda chp nin genel başkanını protesto etseydiniz o size kadınlara ne soyledi duymadınızmı yoksa işinizemi gelmiyormu boyle iki yuzlu olmayın kim sizei incidecek soz soylerse hemen karşilıgını verin ama vermezseniz sizin bu yapdıgınızın inandırıcılıgı kalmaz varmı chp kadın mv lerinden ses yok olmaz bunu iyı gorun

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi