İlk yarının son maçı Sakarya ile

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İlk yarının son maçı Sakarya ile
A
a

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 15. hafta maçında  Geçtiğimiz hafta Beşiktaş Sompo Japan ekibine yenilerek 5 haftalık galibiyet serisine nokta koyan Eskişehir Basket,  ilk yarının son maçında Sakarya BŞB’ye konuk olacak. 

Sütiş Eskişehir
Sakarya’nın üstünlüğü var
Dev Adamlar Ligin ilk yarısının son maçında Sakarya Büyükşehir Basketbol ile mücadele edecek. Potanın Şimşekleri, Sakarya temsilcisi ile bugüne kadar 8 maçta karşı karşıya geldi. 6 karşılaşmadan Sakarya ekibi galip gelirken, Eskişehir Basket 2 kez gülen taraf oldu. İki takım ilk kez 18 Eylül 2015 tarihinde Türkiye Federasyon Kupası 1. Tur maçında Sakarya’da karşılaşırken, 84-62’lik skorla galip gelen Sakarya temsilcisi oldu.
 
 Federasyon Kupası’nda yendik
Geçtiğimiz sezon  Basketbol 1. Ligi’nde oynanan 3 maçta da gülen taraf Sakarya Büyükşehir   olurken Eskişehir Basket ilk kez 21 Ocak 2017’de oynanan lig maçında galibiyet aldı. Eskişehir’de oynanan maçta Dev Adamlar rakibini 73-68 geçmeyi başardı. Ardından 24 Şubat 2017’de oynanan Federasyon Kupası’nda da Eskişehir Basket deplasmanda Sakarya’yı 88-93 devirmeyi başardı.
 
Federasyon ceza verdi
İki takım geçtiğimiz sene Basketbol 1.Lig Play-Off Final Grubu’nda da karşı karşıya geldi. 20 Mayıs’ta Sakarya’da oynanan maçı 71-57 Sakarya ekibi alırken bu maça ise çıkan olaylar damga vurdu. Taşkınlık yapan Sakaryalı basketbolseverler sahaya yabancı maddeler atmış ve Sakarya ekibi federasyon tarafından cezalandırılmıştı. 4 Haziran’da ise Eskişehir’de oynanan karşılaşmada gülen taraf yine 88-98 Sakarya Büyükşehir Belediye oldu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi