Hak-İş'ten flaş asgari ücret açıklaması: Ara zam olacak mı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Hak-İş'ten flaş asgari ücret açıklaması: Ara zam olacak mı?
A
a

Enflasyondaki yükseliş ve fiyat artışları karşısında asgari ücretin alım gücü düşerken, ara zam beklentisi de arttı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da 2024 yılında asgari ücrete ara zam talebinin gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili merak edilen soruyu yanıtladı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi gündemde mi?

Sütiş Eskişehir

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 2024 yılında asgari ücrete ara zam talebinin gündeme gelip gelmeyeceği ile ilgili soruyu yanıtladı.

Arslan, asgari ücretin bir yıllık olarak belirlendiğini ancak enflasyondaki yükseliş ve fiyat artışları devam ederse ara zam tartışmalarının hızlanacağını söyledi.

Ara Zam Kararı Enflasyona Bağlı

Arslan, asgari ücrete gelmesi beklenen ara zam talebinin enflasyondaki gelişmelere göre şekilleneceğini ve Temmuz ayında daha net bir tablo ortaya çıkacağını ifade etti. Temmuz ayına kadar enflasyondaki seyrin takip edileceğini ve buna göre ara zam talebinin değerlendirileceğini belirtti.

Kıdem Tazminatı Sorunları Masaya Yatırıldı

Arslan, basın mensuplarıyla iftar yemeğinde bir araya gelerek gündemdeki diğer konulara da değindi. Mevcut kıdem tazminatı uygulamasında ciddi eksiklikler olduğunu ve arabuluculuk sisteminin suistimal edildiğini vurguladı. İşten çıkarılan ve tekrar işe alınan işçilerin kıdem tazminatlarının arabuluculuk yoluyla ödenmesinin hak kayıplarına neden olduğunu söyledi.

Hak-İş Emekli Sendikası Kuruyor

Arslan, Hak-İş bünyesinde kurulacak emekli sendikasına ilişkin çalışmalara da değindi. Emekli üyelerin haklarını korumak için emekli sendikasi ve derneğinin kurulmasının çok önemli olduğunu ve geç kalmış bir karar olduğunu söyledi. Hak-İş'in bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğini belirtti.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi