Gücüyener Baro Başkanlığına adaylığını açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Gücüyener Baro Başkanlığına adaylığını açıkladı
A
a

Eskişehir Barosuna Başkan Adayı olduğunu duyuran ve daha önce AK Parti yönetiminde yer almasının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruyu yanıtlayan Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Baroda bizim önceliğimiz meslektaşlarımızın menfaati” dedi.

Sütiş Eskişehir
Avukat Pınar Turhanoğlu Gücüyener, Eskişehir Barosuna Başkan Adayı olduğunu açıkladı. “Yenilikçi, aidiyet duygusu güçlü bir baro için ‘Söz avukatın’ diyoruz” sloganıyla adaylığını duyuran Gücüyener, kucaklayıcı, bütünleyici ve her türlü fikre saygılı bir baro başkanı olmayı hedeflediğini söyledi. Projelerinden de kısaca bahseden Gücüyener, avukat ile çalışma zorunluluğunun ticari alanda faaliyet gösteren tüm şirketlerde istisnasız bir şekilde uygulamaya konulması için gereken yasal düzenlemelerin takibi, CMK ücretlerinin iyileştirilmesi, hazinenin ödediği beraat ücretlerinin zamanında ödenmesi, avukatlarının kamu kurumları nezdinde bilgi edinme yollarının ve kapasitelerinin arttırılması gibi konuların takipçisi olacağını belirtti.

AVUKATLAR SİYASETTE YER ALMALI

Basın mensuplarının AK Parti yönetiminde yer almasının seçimleri etkileyip etkilemeyeceği yönündeki sorusunu cevaplayan Gücüyener, “Şu an siyasette aktif olarak görev almıyorum. Mevcutta siyasette aktif bir görevim yok. Ama avukatların siyasette olmasından yanayım. Şöyle ki hukukçular siyaset için gerçekten çok büyük bir kazanım. Hukukçuların yaptığı siyaset, hukukçuların siyasete katkı sağlaması gerçekten çok farklı. Ama Baroya geldiğinizde siyaset alanında edindiğiniz insanlarla özellikle ilişki kurma kendi hayatınız dışında başka insanlar için de bir şeyler yapma hedefiyle birlikte tecrübeden faydalanıp siyaset dışı bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bizim arkadaşlarımızla her zaman konuştuğumuz şey bu. Baroda bizim önceliğimiz meslektaşlarımızın menfaati. Artık burada farklı bir öncelik yok. Öncelik tek ve bu birinci planda. Bizi bu düşünceyle yola çıktık” diye konuştu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi