Filistin'de 58 ölü 2 bin yaralı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Filistin'de 58 ölü 2 bin yaralı
A
a

Son dakika haberi... ABD Başkanı Donald Trump Aralık ayında açıkladığı kararının ardından bugün ABD'nin İsrail Büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşındı.

Sütiş Eskişehir
Açılış törenine Trump'ın damadı Jared Kushner ve kızı Ivanka Trump da katıldı. Gazze'deki protestolarda İsrail güçleri, 58 Filistinliyi öldürdü, 2 bin yaralı var.

ABD Başkanı Trump'ın 7 Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tandığını ilan etmesinin ardından, ABD yönetimi bugün büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıdı. Yapılan açıklamada Kudüs Büyükelçiliği'nin resmen açıldığı duyuruldu.

Gazze'deki protestolarda ise katliam yaşandı. 58 Filistinli İsrail güçleri tarafından vurularak öldürüldü. Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada da Gazze Şeridi'nin İsrail sınırında düzenlenen gösterilerde şu ana kadar 448'i gerçek mermiyle olmak üzere, şarapnel, gaz kapsülleri ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle 2 bin üzerinde Filistinlinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu Gazze sınırında toplanan Filistinli göstericilerin üzerine İnsansız Hava Araçlarıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz atıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü, hayatını kaybedenlerin anısına genel grev ilan etti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi