Eskişehirspor'un şampiyonluğunda bu galibiyet çok konuşulacak

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un şampiyonluğunda bu galibiyet çok konuşulacak
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş kazanılan Ereğli maçının ardından ES TV’ye açıklamalarda bulundu. İşte Eskişehirspor Teknik Direktörü Baş'ın konuşmasından öne çıkanlar...

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş kazanılan Ereğli maçının ardından ES TV’ye açıklamalarda bulundu. Baş, “İlk yarıyı özelikle rakibi test etme, biraz değerlendirme, oyunu onları telaşa ve sıkıntıya sokacak şekilde oynadık ve sonra kazanmayı başardık” dedi. 

Rakibi analiz ettik

Eskişehirspor Teknik Direktörü İbrahim Baş maç sonunda açıklamada bulundu. Baş, “Daha önce rakibi analiz ettik. Rakibin bu maçta olmazsa olmazı bizi yenmek zorundaydı. Başka türlü ayağa kalkamazlardı. O yüzden üzerimize geleceklerini, üçüncü bölgedeki oyuncuların iyi olduğunu biliyorduk. İlk yarıyı özelikle rakibi test etme, biraz değerlendirme, oyunu onları telaşa ve sıkıntıya sokacak şekilde oynadık ve sonra kazandık” şeklinde konuştu. 

Barış iyi işler yaptı    

Maçın ikinci devresinde Barış Memiş oyuna girerek adeta maça hareket getirdi. İbrahim Baş, topu önde tutan Barış Memiş’i oyuna ikinci devrede aldıklarını ifade ederek, “İkinci yarı planladığımız gibi önde top tutan Barış’ı oyuna aldık. Barış’ın ayağında geçen ki maçtan kalan ufak sıkıntıları vardı. Önümüzde Polatlı maçı da var. O yüzden belli bir devre kullanmak istedik. Kendisi de oyuna girince iyi iş yaptı” ifadelerine yer verdi. 

Oyun güzelleşecek

“Şuan 5 puan farkla lideriz” diyen Baş, “İkinci yarıda oyunumuz daha güzelleşecek. Önemli olan rakibin analizine göre heybeye atılacak üç puan… Sevinçli ve mutluyuz. Maç konuşmamızda çocuklara dedik ki, ‘Bugüne kadar yazdığımız hikayeler, ligde tekrar dirildiğimizi taraftarımızla birlikte göstermek içindi. Bugün yazacağımız hikaye kesinlikle şampiyonluğun hikayesi olacak’ dedik. Çocuklar da bunu üç puan alarak gösterdi” dedi.

Rehavete kapılmadan oynayacağız

Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, ES TV’ye açıklamalarda bulundu. Rehavet uyarısında bulunan Koca, “Önümüzde daha birçok maç var. Rehavete kapılamadan,  aynı disiplinle maçlarımıza çıkacağız. İlk yarıyı bu şekilde tamamlayıp inşallah şampiyonluk için büyük adımlar atarız” dedi.

Emin adımlarla ilerliyoruz

“Tüm şehrimize ve taraftarlarımıza öncelikle bu galibiyet armağan olsun” diyen Başkan Erkan Koca, “Bütün olumsuzluklara ve şartlara rağmen bizi yalnız bırakmayan büyük Eskişehirspor taraftarına teşekkür ediyorum. Biz bir yola çıktık. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber, futbolcu kardeşlerimizle, taraftar ve teknik ekibimizle beraber… Dedik ki ‘Bu yolun sonu şampiyonluk’. Emin adımlarla da hedefimize gidiyoruz” şeklinde konuştu.

Daha çok maç var

Başkan Koca, “Önümüzde daha birçok maç var. Rehavete kapılamadan,  aynı disiplinle maçlarımıza çıkacağız. Bugün zorlu bir deplasmandı. Kuralar çekildiği zaman bizim rakibimiz Ereğli diyorduk. Onlar da büyük bütçelerle bir takım yapmaya çalıştılar. Fakat biz sahada mücadelemizi yaptık ve galip geldik. İnşallah önümüzdeki hafta Polatlı maçı ve ondan sonra içeride Gerede maçı var. İlk yarıyı bu şekilde tamamlayıp inşallah şampiyonluk için büyük adımlar atarız” dedi.

Zor görünse de kolay geçti

Eskişehirspor Başkanvekili Özgür Marankoz, Ereğli galibiyetini ES TV’ye değerlendirdi. Marankoz, “Bu lig zor… Kolay görünen maçlar zor geçebilir. Maç da her ne kadar zor görünse de bizim adımıza kolay geçti diyebilirim. Çok fazla pozisyon üretemesek de taraftarımızın desteğiyle maçı kazanmayı başardık. Özelikle ikinci yarı giren deneyimli ayaklarımızla maçı lehimize çevirdik. Umuyorum böyle devam edeceğiz. Polatlı’yı da yenersek zaten çok büyük bir yol almış olacağız. Buradan bizi yalnız bırakmayan taraftarımıza ve kaybettiğimiz Hasan Anasız ustamıza bu galibiyeti armağan ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Eskişehirspor nereye gitse tribünler doluyor

Beyçayırı Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda Pazar günü oynanan Karadeniz Ereğli Belediyespor-Eskişehirspor maçını 3 bini aşkın futbolsever takip etti. Maçta tribünler hınca hınç dolarken, stat dışında da ciddi bir kalabalık vardı. Stadın konumu gereği maçı evlerinden izleyen futbolseverler, hem Anadolu Yıldızı Eskişehirspor’u izledi hem de takımları Ereğli’ye destek verdi.

Ereğli yarıştan koptu

Sezon başında Bölgesel Amatör Lig 6. Grup’ta Eskişehirspor ile şampiyonluğun favorisi olarak gösterilen Karadeniz Ereğli Belediyespor aldığı son mağlubiyetle zirve yarışından koptu. Eflatun-Beyazlılar, lider Eskişehirspor’un 11 puan gerisinde kaldı. Sezon başında yaklaşık 22 Milyon TL harcayan Ereğli ekibinde taraftar yönetimi istifaya davet ederken, futbolculara ve teknik heyete de tepki gösterdi.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi