Eskişehirspor'un borcunu o ödedi, utanan oldu mu?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'un borcunu o ödedi, utanan oldu mu?
A
a

Transfer engeli nedeniyle sıkıntı yaşayan Eskişehirspor Kulübü, beklenmedik bir yardım eliyle rahat nefes aldı. Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'nın müdahalesiyle, eski oyuncularından Mehmet Murat Uçar'a olan borçları kapatarak transfer engelini kaldırdılar. Bu gelişme, Eskişehirspor camiasını sevindirirken akıllarda yeni bir soru işaretini de ardında getirdi. İşte detaylar...

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor Kulübü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'nın, 1.5 milyon TL'lik borcu ödeyerek Mehmet Murat Uçar dosyasını kapattığı ifade edildi. Borçlarından dolayı transfer yasağı alan Eskişehirspor Trabzonspor'a olan borçlarını kapatarak transfer yasağını kaldırmış fakat eski oyuncu Mehmet Murat Uçar'ın açtığı dava ile yeniden transfer tahtası kapanmıştı.

Eskişehirspor'un Mehmet Murat Uçar'a olan 1.5 milyon TL'lik borcunu İstanbul temsilcisi Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'nın ödediği öğrenildi.

Eskişehirspor Kulübü tarafından yapılan sosyal meyda paylaşımında da konuya ilişkin şu ifadelere yer verildi: 

"Kulübümüz geçtiğimiz sezon devre arasında Trabzonspor dosyasını kapatarak transfer engelini kaldırmıştı. Ancak eski oyuncumuz Mehmet Murat Uçar, mahkeme kararıyla transfer tahtasını tekrar kapattırmıştı. Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'nın desteğiyle Uçar'dan muvafakatname alarak transfer engelimiz ortadan kalkmıştı.

Bugün itibariyle Murat Özkaya, Mehmet Murat Uçar dosyasını 1 milyon 500 bin TL ödeyerek borçlu dosyamızı kapatmıştır. Eskişehirspor camiası olarak Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'ya teşekkür ediyor, Süperlig yolunda başarılar diliyoruz."
 

Murat Özkaya Kimdir? Eyüpspor Başkanı ve Galatasaray Kongre Üyesi Murat Özkaya'nın Hayatı

Murat Özkaya ülkenin önde gelen iş adamlarından birisi. Bu yıl Süper Lig’den Sekidika, Umut, Oğulcan, Erencan, Rodrigues gibi önemli isimleri transfer etti. Yurt içi ve yurt dışında büyük transferlere imza attırmasıyla tanınmış kişi olarak biliniyor.

Murat Özkaya 2005 yılında kurulan Metal Oto’nun sahibi. Metal Oto, Türkiye genelinde yaklaşık 9.000 araç filosu ve 500 personeli ile 25 ilde faaliyet gösteriyor. 2018 yılında Metal Oto bünyesine katılan Central Rent a Car ve İngiltere menşeili Green Motion markaları ile bireysel kullanıcılara ve kurumsal firmalara günlükten 6 aya kadar olan vadelerde kısa dönem araç kiralama hizmeti sunuyor.

Murat Özkaya, 2019'dan bu yana Eyüpspor'un başkanlığını yapıyor. Özkaya'nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Sixt Rent a Car firması ise Galatasaray'ın forma göğüs sponsorudur.

Öte yandan Murat Özkaya'nın Galatasaray kulübü üyeliği de bulunuyor.

Mehmet Murat Uçar Kimdir?

Eyüpspor takımında Forvet mevkinde forma giyen Mehmet Murat Ucar, 01 Ağustos 1991 tarihinde dünyaya gelmiştir. 172 cm boyunda ve 73 kilo olan Mehmet Murat Ucar, Sağ ayağını kullanmaktadır. Bu sezon ilk 11'de 23 maça çıkan Mehmet Murat Ucar, 5 sarı kart ve 0 kırmızı kart görmüştür. Mehmet Murat Ucar, bu sezon 4 asist ve 0 gol katkısı ile oynamaktadır.


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi