Eskişehirspor maçı ne zaman oynanacak? TFF açıkladı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor maçı ne zaman oynanacak? TFF açıkladı
A
a

Eskişehirsporlular TFF'den gelecek haberi dört gözle bekliyorlardı. Lig maçlarının yeniden başlama tarihini ise TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı. İşte Eskişehirspor maçının ve lig maçlarının başlama tarihi...

Sütiş Eskişehir
Süper Lig'in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler'e yapılan fiziksel saldırının yankıları sürüyor. Bu skandal sonrasında Türk futbol kamuoyu teyakkuza geçerken TFF de olağanüstü toplantılarına devam ediyor. Dün yapılan açıklamayla ligleri süresiz erteleyen TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Eskişehirspor'un da merakla beklediği tarihi açıkladı. 

"LİGLER 19 ARALIK'TA BAŞLAYACAK"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi açıklamasında, "Tüm liglerdeki maçların süresiz olarak ertelenmesi kararını almıştık. Bugün aldığımız kararla 19 Aralık Salı günü tüm ligler yeniden başlayacak." dedi. 

ANKARAGÜCÜ'NE NE CEZA VERİLECEK?

Büyükekşi, Ankaragücü'nün küme düşürüleceği yönündeki iddialara da cevap vererek, "TFF'nin kurulları var. PFDK ve Tahkim Kurulu... TFF Hukuk Kurulu Başkanı her hafta maçlar oynandıktan sonra ceza kuruluna sevkler yapıyor. Dün de gerekli sevkler yapıldı. TFF'nin bu konuda bir karar yetkisi yok. Yetki, bağımsız olan PFDK'da. Onlar da yarın da toplanacak. Karar, perşembe günü de açıklanacaktır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Eryaman Stadı'nda oynanan ve 1-1'lik skorla sonuçlanan MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor müsabakasının ardından Başkent ekibinin istifa eden başkanı Faruk Koca sahaya girerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmıştı. Meler'e yapılan saldırı sonrasında aralarında Faruk Koca'nın da olduğu üç kişi tutuklanırken Meler ise hastaneye kaldırılmıştı. Meler bugün taburcu edilirken ligler de süresiz olarak tatil edilmişti.

ESKİŞEHİRSPOR MAÇI NE ZAMAN OLACAK?

Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü'nün sahasında Çaykur Rizespor'u konuk ettiği maçın ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruklu saldırıda bulunması sonrası TFF maçları süresiz olarak ertelendiğini açıklamıştı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi bugün tüm liglerin 19 Aralık Salı günü başlayacağını belirtti. Ancak kafalardaki soru işaretleri kalkmadı. Alt ligler ve amatörlerde belirsizlik devam ediyor. Eskişehirspor, Eskişehir Demirspor ve Yunusemrespor’un mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) maçların bu hafta sonu (16-17 Aralık) kesin olarak oynanmayacağı biliniyor. BAL’da maçların kaldığı yerden 19 Aralık Salı günü değil de 23-24 Aralık tarihlerinde oynatılacağı öngörülüyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve TFF konu ile ilgili kontak halinde. BAL’da maçların ne zaman oynatılacağı yarın netlik kazanacak. Ligde kaydırma olmayacağı, oynanması gereken maçlarla başlayacağı bir diğer elde edilen bilgi.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi