Eskişehirspor için büyük fedakarlık: Sadece 5 dakika sürdü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor için büyük fedakarlık: Sadece 5 dakika sürdü
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop, Motto Futbol’un canlı yayın konuğu oldu. Kartop, Eskişehirspor'a katılmasının perde arkasını anlatarak önemli açıklamalarda bulundu. İşte Kartop'un sözlerinden öne çıkanlar...

Sütiş Eskişehir

Yeni yılın ilk günü soru-cevap şeklinde yapılan yayında konuşan Eskişehirspor'un Teknik Direktörü Kartop, şunları söyledi, “Futbolculuk hayatımda Eskişehirspor’a karşı çok deplasmana geldim. Buranın nasıl bir camia olduğunu biliyordum. Başkanın beni araması ve üzerine böyle bir camiaya gelecek olmam beni heyecanlandırdı. Üzerine, imza törenine geldiğimde bu kadar kalabalık bir basının beni karşılaması da çok etkileyici oldu. Ben kariyerimde çok büyük kulüplere, camialara gittim ancak; imza töreninde ilk defa bu kadar kalabalık bir basın ordusuyla karşılaşıyorum. Ben Eskişehirspor’un ne denli büyük olduğunu bir kez daha basının ve taraftarın büyük ilgisinden anladım.”

Görüşmemiz 5 dakika sürdü

Es Es’e geliş hikayesini anlatan Kartop, “Buraya gelmeden önce ben farklı kulüpler ile de görüştüm. Hatta biri 2. Lig’dendi. Olmadı, şartlar uyuşmadı ama Eskişehirspor seçeneği karşıma çıktığında bir dakika bile düşünmedim. Kerem abimiz var Rıza Çalımbay ile çalışan. Rıza Hoca ile birlikte Eskişehirspor, Beşiktaş ve Sivasspor’da çalıştı. Kendisi de Eskişehirli beni o aradı. Ben de eğer hayaller ve hedefler kesişiyorsa ben Eskişehirspor’da çalışmak isterim dedim. Beni daha sonra başkan aradı. Konuştuk, işin maddi boyutu ve pazarlık 5 dakikamızı aldı. Eskişehirspor’da hedef profesyonel ligler ve başarı olunca teklifi kabul etmemem için hiçbir sebep yoktu” dedi.

3. Lig’e çıkmamız gerekiyor

Kulübün amatör kümeden kurtulması gerektiğini söyleyen Kartop, “Ben ilk hedefimiz öncelikle takımı profesyonel liglere çıkarmak dedim. Eskişehirspor inşallah 3. Lige çıktığında benimle anlaşsın anlaşmasın fark etmez, ancak ilk hedef önce bu takımı şampiyon yapmak. Gelecek yıllar için planlar şampiyonluk sonrası yapılır. Öncelikle bu takım acilen profesyonel lige çıkmalı” dedi.

Burası büyük bir camia

Kulübün direnişte olduğunu söyleyen Kartop, “Ben duygusal bir adamım. Ben Denizlispor ile Trabzonspor’u yendiğimizde ağlamıştım bir de bu maç sonrası gözlerim doldu. Burası büyük camia. Çok büyük hocalar geldi, futbolcular geldi bunun farkındayım. Eskişehirspor yeniden doğmaya ve hak ettiği yerlere gelmeye çalışıyor. Taraftar da takımı yalnız bırakmıyor. Eskişehirspor birçok amatöre düşen kulüp gibi isim değişikliğine gitmedi. Çok miktar borca rağmen armasına sahip çıktı ve mücadele etmeye devam ediyor. Kendi arması ve tarihi ile bu kara günleri atlatmayı seçen bir camia var karşımızda. Alnının akıyla Süper Lig’e çıkmak isteyen bir ekibe benim katkım olursa ne mutlu” dedi. 

Transferi şuan konuşmuyoruz

Transfer hakkındaki soruya ise Kartop şu şekilde cevap verdi; “Önümüzde çok önemli Ankara TKİ maçı var. Bu maçtan sonra gerekli görüşmeler yönetim ile yapılır. Transferi bu maçtan önce asla konuşmak istemiyoruz. Bu maça konsantre olacağız. Ankara TKİ genç dinamik bir ekip. Disiplinli bir takım. Bu maçı kazanmak için büyük camia gibi mücadele etmemiz lazım. Diğer türlü bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Bu ligde çok istemek gerek. Eskişehirspor’un kaybettiği 2 maçı da izledim. Sonra futbolculara dedim ki çok isteyeceksiniz, az isteyince olmuyor. Kazanmak için çok istemek ve çok çalışmak lazım.”

Kaliteli bir takımız

Takımı değerlendiren Kartop şunları söyledi; “Takıma isim isim, tek tek baktığımda kaliteli ve kendi takımlarında daha önce şampiyonluk yaşamış isimler var. Bu isimleri bir arada toplamak ve burada şampiyonluğa oynayan bir ekip yaratmak da bizim işimiz. Tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlayarak en iyi verimi almak istiyoruz. Eksiklerimiz elbette var ancak; bunlar birkaç gün içinde giderilecek değil. Öncelikle TKİ maçına hazırlanıp, daha sonra ise kamp döneminde bu eksikleri gidermeye çalışacağız. İkinci yarı daha da iyi bir takım olmak istiyoruz.”

Yönetim yaşatmaya çalışıyor 

“Yönetim tribünden gelme ve bu beni heyecanlandırıyor. Takımı yaşatmak, kulübü yaşatmak için her şeyi yapıyorlar. Eskişehirspor’un Eskişehir’deki her kurumun desteğine ihtiyacı var. Bakın A partisi B partisi demiyorum. Burada tek parti var o da Eskişehirspor. Buraya herkesin el atması lazım. Ben hiçbir zaman siyaset ile yan yana olmadım. Siyasetle de bir yere gitmedim. Ancak buraya sadece bir kesim değil herkesin destek olması lazım. Büyük bir camia. Bakın ben Denizliliyim. Eskişehirspor’un ben ne büyük bir camia olduğunu dışarıdan net görebiliyorum. Herkesin maddi manevi desteği lazım. Bugün bir yönetim var o gider başkası gelir, ama sonunda kalıcı olan taraftar. Burada kalıcı olan Eskişehirspor Cumhuriyeti. Bu nedenle destek çok önemli.”

Eskişehirspor'a büyük ilgi var

Kartop, “İki gündür buradayım. Antalya’ya ailemin yanına gitmedim. Elbette daha çok az zamandır Eskişehir’deyim ancak; sokağa çıktığınızda insanların Eskişehirspor’a bakış açısını anlamanız uzun sürmüyor. Bu şehirde futbola ve Eskişehirspor’a yüksek bir ilgi var. Buraya gelip görmek, hissetmek lazım. Burada insanlar küçük yaşlarda Eskişehirspor sevgisi ile büyüyor. Burada insanların üzerinde başka formalar yok. Burada herkesin üzerinde Eskişehirspor forması var” dedi. 

Antalya’ya kampa gidecekler 

Kamp hakkında bilgi veren Kartop, “İlk bir haftayı burada geçirip daha sonra Antalya’da kampa gitmek gibi bir düşüncemiz var. Antalya’da hazırlık maçlar yapacağımız bir hafta daha kamp yapmak istiyoruz. Eskişehirspor camiasına sevgi ve saygılarımı iletiyorum. İnşallah hep beraber sezon sonu şampiyonluk kupasını kaldırırız. Bu hafta da herkesi maçımıza bekliyorum” dedi. 
 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi