Eskişehirspor'dan kötü rekor

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç  Eskişehirspor'dan kötü rekor
A
a

2023 yılını geride bırakırken Eskişehirspor bu yılda sevinçler ve büyük üzüntüler yaşadı. 4 yıl sonra transfer yasağını kaldıran kulüp yine de başarıya ulaşamadı. Kulüp tarihinin en acı olayı ise yine bu yılda yaşandı. Es Es 58 yıllık tarihinde ilk kez amatöre düştü. Ayrıca Eskişehirspor 2023 yılında teknik direktör konusunda kötü bir rekora da imza attı. İşte tüm değerlendirme

Sütiş Eskişehir

2023 yılı, Eskişehirspor için bir dizi sevinç, büyük üzüntüler ve zorlu anları içinde barındırdı. Kulüp, 4 yıl sonra transfer yasağını kaldırmasına rağmen beklenen başarıya ulaşamadı. Ancak, bu yılın en acı olayı, kulüp tarihinde bir ilk yaşanarak amatöre düşüş oldu.

Eskişehirspor, 58 yıllık tarihinde ilk defa amatör kümeye düşmesiyle büyük bir çöküntü yaşadı. Bu acı olay, taraftarları derinden üzdü ve kulübün zor bir sürece girmesine neden oldu.

2023 yılında Eskişehirspor’da tam 6 teknik direktör görev yaptı

Aynı zamanda, kahır içinde geçen 2023 yılında Eskişehirspor’da tam 6 teknik direktör görev yaptı. 2023 yılına Eskişehirspor Emre Özbayer ile başladı. Transferin açılmasının ardından Özbayer ile yollar ayrılırken, takımın başına Özcan Kızıltan getirdildi. Sadece 1 maça çıkan Kızıltan, Karaköprü karşısında alınan 3-1’lik mağlubiyet sonrası gönderildi. Bu kez Erkan Koca başkanlığındaki yönetim Ali Onur Cerrah’ı Es Es’in başına getirdi. 5-0’lık hezimetle sona eren 52 Ordu maçı sonrası Cerrah gitti son 4 maçta takımı Sezgin Coşkun sahaya sürdü. 3. Lig’den BAL’a düşen Eskişehirspor’da yönetim Teknik Direktör İbrahim Baş’ı getirdi. Baş peş peşe alınan 2 mağlubiyet sonrası gönderildi. 2023 yılının son maçında takımı Levent Kartop sahaya sürdü.

2024’te tek hedef şampiyonluk

2023 yılını geride bırakırken Eskişehirspor bu yılda sevinçler ve büyük üzüntüler yaşadı. 4 yıl sonra transfer yasağını kaldıran kulüp yine de başarıya ulaşamadı. Kulüp tarihinin en acı olayı ise yine bu yılda yaşandı. Es Es 58 yıllık tarihinde ilk kez amatöre düştü. BAL’da hedefini şampiyonluk olarak belirleyen Şimşekler yeni yılda tekrar profesyonel lige adım atmak istiyor. 

Şimşek dönemi bitti, Koca dönemi başladı  

Tarihler 13 Ocak’ı gösterdiğinde Mehmet Şimşek görevden ayrılmış o günkü genel kurulda Erkan Koca kulübün yeni başkanı olmuştu. Altes tribün lideri olan Koca’nın başkan olması ülke gündeminde yankı buldu. Genel kurulda, Eskişehirspor'un resmi kurumlar, futbol ailesi, tedarikçiler, personel, UEFA, TFF ve icra dosyalarından kaynaklanan toplam borcunun 315 milyon 136 bin TL olduğu açıklanmıştı.

Transfer yasağı kalktı  

Eskişehirspor, 4 yıldır uğraş verdiği Trabzonspor dosyasını 4 Şubat 2023 yılında kapatarak transfer yasağını kaldırdı. 2024 yılında açılacak olan altyapı tesislerinin müteahhiti olan Ali İhsan Alkaş Trabzonspor dosyasını kapattı. Eskişehirspor Başkanı Erkan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tüm Eskişehirspor camiasına hayırlı uğurlu olsun. Transfer tahtamız açılmıştır. Eskişehirspor sonsuza kadar yaşayacaktır. Karanlık aydınlığa dönüşür elbet. Siz o gün bayramı, kutlamayı görün” demişti.

Tam 20 transfer yapıldı  

Trabzonspor dosyasının kaldırılmasıyla birlikte Eskişehirspor 3. Lig’de tam 20 transfere imza attı. Yönetim yasağın bir kez daha gelme tehlikesine karşı böyle bir yol izledi ve 2023-2024 sezonunu düşerek hareket etti. 

Depremler ligi durdurdu  

2023 yılının en acı olayı hiç şüphesiz 6 Şubat depremleri. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere 11 ilimizde can kayıplarına neden olan depremler sonrası liglere ara verilmişti. Bu arada takım Antalya’da kamp yaptı. 

İlk kez amatöre düştük  

Eskişehirspor 20 futbolcuyu kadrosuna katmasına rağmen 3. Lig’de bir türlü istenileni sahaya yansıtmadı. Es Es’te çok sık hoca değişiklikleri başarısızlığın en büyük etkenlerinden birisi oldu. Özellikle 3-1 öndeyken 3-3 sona eren Yomraspor ve iç sahada alınan 2-0’lık Amasyaspor maçları takımı kafa olarak amatöre düşürdü. Nevşehir deplasmanında Es Es profesyonel liglere veda etti ve 58 yıllık tarihinde ilk kez amatöre düştü.

BAL’da favoriyiz   

Eskişehirspor yönetimi Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarına hemen başladı. Yönetim şampiyonluk için kadro kurmaya başladı. Es Es, İbrahim Baş önderliğinde 23 transferle adeta sıfırsan takım kuruldu. Geçen sezondan sadece Barış Memiş, Serdar Sudun, Hasan Alp Altınoluk gibi oyuncular kaldı. Oyun olarak eleştirilse de BAL’da iyi sonuçlar alan Eskişehirspor, lider. Takım Polatlı ve Geredespor’a kaybedince eleştirilen Teknik Direktör İbrahim Baş ile yollar ayrıldı yerine Levent Kartop getirildi. Kartop 2023’ün son kendisinin ilk maçında Çilimli deplasmanında kazanmayı bildi. Es Es 2024 yılına BAL’da grup lideri olarak girdi.

ESKİŞEHİRSPOR’UN 2023 YILINDA ALDIĞI SKORLAR

2022-2023 TFF 3. LİG 1. GRUP

Eskişehirspor-Derince Belediye    : 1-2
1922 Konyaspor- Eskişehirspor    : 0-1
Eskişehirspor-Şile Yıldızspor    : 1-1
Hacettepe- Eskişehirspor        : 1-1
Eskişehirspor-Karbel Karaköprü    : 1-3
Edirnespor- Eskişehirspor        : 1-2
Karşıyaka- Eskişehirspor        : 1-1
Eskişehirspor-Kelkit Belediye    : 2-0
Yomraspor- Eskişehirspor        : 3-3
Eskişehirspor-Amasyaspor        : 0-2
Ağrı 1970- Eskişehirspor        : 1-0
Eskişehirspor-Çatalcaspor        : 0-1
52 Orduspor- Eskişehirspor        : 5-0
Eskişehirspor-Yeni Mersin        : 2-1
Belediye Kütahya- Eskişehirspor    : 1-0
Eskişehirspor-Elazığspor        : 3-6
Nevşehir Belediye- Eskişehirspor    : 3-2

2023-2024 BAL 6. GRUP

Demirspor-Eskişehirspor        : 0-2
Eskişehirspor-Kozlu Belediye    : 3-0 (H)
Yunusemrespor-Eskişehirspor    : 1-2
Eskişehirspor-Sincan BLD.        : 2-0
Kaynaşlı BLD.- Eskişehirspor    : 1-1
Eskişehirspor-Gölbaşı BLD.        : 2-0
Kırşehir Gençlik-Eskişehirspor    : 1-3
Eskişehirspor-Alaplı BLD.        : 1-0
Karadeniz Ereğli-Eskişehirspor    : 0-3
1926 Polatlıspor-Eskişehirspor    : 3-1
Eskişehirspor-Geredespor        : 1-2
Çilimli BLD.-Eskişehirspor        : 0-1
 
Kaynak : Spor Servisi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi