Eskişehirspor'da kritik günler: "Acilen kurtulması lazım"

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da kritik günler: "Acilen kurtulması lazım"
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop, ES TV’nin konuğu oldu. 90+3 Programı’nda önemli açıklamalarda bulunan Kartop, “Eskişehirspor’un ne kadar büyük camia olduğunu gördük. İnanılmaz bir motivasyonla geldik. Tek düşüncem Eskişehirspor’u şampiyon yapmak” dedi.

Sütiş Eskişehir
ESTV’nin sevilen spor programı 90+3, Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop’u konuk etti. Gazeteciler Ahmet Deniz Canoruç, Erkan Midilli ve Aytaç Ersoy’un konuğu olan Kartop, sorulan soruları içtenlikle cevapladı. Şehirden, camiaya, takımdan hedeflere kadar bir çok konuya değinen Kartop şunları söyledi: “Eskişehir günlerim çok güzel gidiyor. Eskişehir’in havasını hepimiz içimizde hissediyoruz. Taraftarların ve insanların sıcaklığını hissediyoruz. Eskişehirspor layık olduğu yere getirmek için elimizden geleni yapacağız." 

Büyük bir camiadayım

Bir gün aile dostlarımız misafir ettiler. 60-70 yaşında teyzelerimiz Eskişehirsporlu. Başka takım tutmuyorlar. Çok hoşuma gitti. Biz buralara layık değiliz dediler. Çok duygulandım. Eskişehirspor’un ne kadar büyük camia olduğunu gördük. İnanılmaz bir motivasyonla geldik. Neler istenildiğini biliyorum. Katkı vermek için buradayız. 

Buranın yeri Süper Lig

Uşakspor ile bir hazırlık maçında Eskişehir’e gelmiştim. İnşallah bir gün burada çalışırım diye içimden geçirdim. İlk geldiğimde şunu söyledim. Ben buraya BAL ligi olduğu için gelmedim. Eskişehirspor Süper Lig takımı. Futbol şehri burası. İnsanların mahcup çıkartmayız inşallah. Futbolculuk hayatımda da hiçbir şeyi kolay elde etmedik. Çalışarak geldik. Bizi araştırdılar, biz araştırdık. Burayı tercih ettik. Her şey Eskişehirspor için. Çok şanslı ve mutluyum burada olduğum için. Süper Ligi hak eden bir takım.

Hiç pazarlık yapamadım

Servet Çetin hocada burayı çok seviyor. Buradan teklif gelince bende pazarlık konusu olmadı. Başkanım siz beni araştırın. Oynadığınız maçlara bir bakayım dedim. Sonra bana dönüş yaptılar. Takımı gördük. Rakipleri gördük. Teklifi 5 dakika içinde kabul ettim.

Rekabet ortamı oluşturduk

İlk Çilimli maçı ile başladık. Son 3 yılda mağlup olmamış takıma karşı oynadık. Oyuncularla bireysel olarak konuştuk. Sahanın ve tesislerin ana bölümlerini çizdik. Pozisyonları çalıştık. Ona göre hazırlık yaptık. Oyuncuların kalitesi var ve şampiyonluk yaşamış kariyerli oyuncular. Sizde olmayan bir şeyi ben çıkartamam dedim oyunculara. Futbolcularda bizi araştırdı. Kerem Eryılmaz ve Fatih Çakır ile daha önce çalıştım. O mücadele ve özveriyi gösterdiler. Rekabet ortamı oluşturduk ve güzel sonuçlar aldık. İyi oynamaya başladık.

Keyifle çalışıyorlar

Ben futbolculuk hayatımda coşkulu oynayan bir adamdım. Antrenmanda da olsa kazanmak isterim. Burada bir taraftar ruhu var. İnsanlar bize enerji verecek bizde coşkumuzu çıkartacağız dedik. Coşku ve sinerjiyi sahaya yansıtamazsan kaybedersin. Çalışan mücadele eden formayı alır dedim. Futbolcu kardeşlerimiz bizi tanıdı. Bu coşkuyu aldılar. Antrenmanlarım keyifli, coşkulu antrenmanlar yapıyoruz. Güzel ve keyifle çalışıyorlar. Oyunsal formata uymaya çalışıyorlar. 2 maçta bunları görüyoruz. Ankara TKİ maçında da gördük ama atamamıştık. Kanat varyasyonlarımız devam edecek. Coşkulu futbol oynayacağız.

2 transfer istemiştim

Orta sahaya 8 numara oyuncu istedim. Kanat oyuncu söyledim ve genç isimler istedim. Daha çok genç ağırlıklı oyuncu lazım. 2 oyuncu oynatıyorsun. 3 futbolcu sahada yer alması gerekiyor. İlk 6 kişiyi de kadroya yazıyorsun. Rekabet ortamının içinde olun diye gençlere söylemiştim. Yön gösterdik. Transfer çalışmaları yaptık. 2 futbolcu dahil ettik. Transferlerimiz devam edecek. Ahmet ve Yusuf ilk maçlarında iyi performans sergilediler. Arda ve Ferit, Sezer, Hasan Alp’te özverili çalışıyor. Genç kontenjanının kalitesini arttırdık. Futbolcu maç oynaması gerekiyor. Daha da iyi olacak.

O yüzden yolları ayırık

Ayrılan genç futbolcuların daha fazla süre almasını bekledik. O yüzden yollarımızı ayırdık. Kötü bir durum olmadı ve helalleşerek yolları ayırdık. Koraycan ile fazla çalışamadık. Koraycan yavaş yavaş aramıza katılıyor. Berke üstüne koya koya gidecek. Bize katkı sağlayacak. Kontenjanın rekabetini arttırınca buda takıma yansıyor. Uğur Can’da çalışıyor. 1 senedir futbol oynamamış. Eskişehirli futbolcu kardeşlerimiz olsun dedik. İyi de çalışıyor. Oda hazır olduğunda forma giyecek.

Sol bekte Ahmet oynayabilir

Sol bek alternatifimiz Ahmet Sezer şu an. Adıyaman’da o mevkide oynamış oyuncu. Sol bekte sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyorum. Demirspor maçında oyunun son bölümünde sol bek oynattık.

Maç maç bakıyoruz

Biz maç maç bakıyoruz. Önce Sincan maçını alıp, diğer sonuçlara bakacağız. Arkaya bakmadan hep önümüze bakacağız. Bu şehrin ve taraftarların bir hayali var. Bu topluluk buna vesile olacak. İlk geldiğimiz gün nasılsa son maça kadar heyecan devam edecek. Coşkulu oyuna katkı vereceğiz. Bu potansiyel var takımda. Şampiyon olursak kutlamaları İbrahim hocamı da görmek isterim. O da buraya büyük katkı verdi. Biz sadece buraya coşku kattık.

Tek düşüncemiz Sincan

Her rakipten 3 puan alıyorsun. Diğer haftayı düşünmek gibi durumumuz yok. Her maça aynı konsantre ile çıkmak zorundayız. Sincan maçı önceliğimiz ve bu maçı düşünmek zorundayız. Deplasmanda aynı istek ve arzu ile 3 puanla dönmek istiyoruz. 

Es Es’in kurtulması lazım

Şu an Eskişehirspor acilen bu ligden kurtulmak zorunda. Zaman bulduğumda amatör maçları da izlemek isterim. BAL statüsünde değişikler zorluyor. Kontenjan ilerisi için yapılmış ama hedefe giden takımlar için sıkıntı yaratıyor. Bir oyuncu değişikliği bile çok önemli. Biz buradan kurtulalım yeter. 

Sincan’ı inceliyoruz

Bir iki senedir beraber oynayan bir takım Sincan ekibi. Maçı izledik. Önlemlerimizi alacağız. Bizim için Sincan maçı çok önemli. Taraftarımızda bizi yalnız bırakmayacaktık. Kaan Dorak başladı idmanlara. Sezer’de hafta içi başlayacak antrenmanlara. 

Önce şampiyonluk

Bu kulüp buraya yakışmıyor. Tek amacımız bu takıma şampiyonluklar yaşatmak. O kupa geldikten sonra gelecek sezon planlamaları yapılır. Büyüklerimizde inşallah bu takımı daha çok sahiplenirler. Hayattaki tek hedefim bu takımı şampiyon yapmak. Gelecek ile alakalı bir planım yok. Tek hedefim bu ligden bu takımı kurtarmak” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Kaynak : MUHABİR - AHMET DENİZ CANORUÇ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi